Ett knippe snabbisar

Snabbisarheader

Senhösten och början av vintern är en stressig tid för både utgivare men också för oss som ska recensera spelen. Vissa veckor dimper det ner fem-sex spel på min hallmatta, om inte fler. Även om vi är så många som sju personer som kan recensera är det ingen av oss som gör det på heltid. Det blir helt enkelt så att vi under sådana här intensiva perioder får fokusera på de större spelen. Inte heller får vi plats med allt vi vill på vårt begränsade utrymme i City.

Men vi vill för den sakens skull inte helt lägga de spel som inte är Assassin’s Creed 3 eller Black Ops 2 åt sidan. Därför samlar jag här ett gäng “snabbisar”. Jag har inte klarat dem, men spelat dem tillräckligt mycket för att kunna ge ett kort utlåtande och ge er ett hum om huruvida de är värda ett köp eller inte.

WWE’13 (Xbox 360, PS3, Wii)

Wrestlingspelen fortsätter att vara svårspelade och näst intill omöjliga att förstå. Wrestling har i dag inte alls kvar den charm den hade för 15 år sedan. Nu är nästan alla “karaktärer” varianter av amerikanska coola snubbar med gel i håret och små kalsonger. Jag saknar Yokozuna, Hulk Hogan och Macho Man Randy Savage. Kontrollerna är konstiga och det finns alldeles för många olika saker att hålla reda på. Att veta när det går att vinna en match är i princip omöjligt och spelet ser allt som oftast ut som stryk. Det räddas dock undan bottenbetyget genom läget där man kan spela klassiska matcher ur WWE:s historia. En av dem går till exempel ut på att bli diskad genom att slå The Undertaker i ryggen med en stol. Anledningen? The Undertaker är odödlig, såklart! Awesome!

Snabbisbetyg: 2/5

Nintendo Presents: My Style Boutique (3DS)

Sällan har jag spelat ett spel där jag är längre ifrån målgruppen. My Style Boutique är skapat för tonårstjejer som Nintendo tror alla låter hela sina liv tas upp av kläder och smink. Utmaningen i att, som klädbutiksägare, matcha en outfit med kundens önskemål försvinner så fort man lär sig vilka märken som hör till beskrivningar som “glad”, “elegant” eller “lekfull”. Bara för att ett spel behandlar ett ämne som mode betyder inte det att det inte behöver något som helst djup. På boxen står det att det nu även finns manligt mode med i spelet. Ändå går det bara att spela tjej i en butik med tjejkläder. What’s up with that?

Snabbisbetyg: 2/5

Sonic & All Stars Racing Transformed (PS3, Xbox 360, Wii U, PC)

Att försöka slå Mario Kart på fingrarna när det gäller karting kan tyckas vara ett omöjligt uppdrag, men faktum är att Sonic lyckas väldigt bra. Fartkänslan i Sonic & All Stars Racing Transformed är riktigt skön, och det är roligt att vid valda delar på banorna byta från bil till båt till flygplan. De powerups som finns är såklart inspirerade av Marios, vid det här laget, urgamla kartingserie, men har inte samma charm som skal, bananer och Bullet Bills. Hur som helst är det här ett riktigt roligt kartinspel med vissa ruskigt bra designade banor och härlig musik. Se upp, Mario Kart, Sonic närmar sig snabbt i backspegeln!

Snabbisbetyg: 4/5

Ratchet & Clank: Qforce (PS3, Vita)

Ratchet & Clank fyller 10 år i år och firar med bland annat Qforce. Här tar man det klassiska plattformsaction-tänket och försöker göra det lite roligare med att slänga in en gnutta tower defence. På banorna finns en bas som med jämna mellanrum attackeras av horder av fiender, och det gäller då för Ratchet och polarna, helst i multiplayer, att snabbt ta sig tillbaka för att rädda den. Även om det går att sätta upp försvar i form av väggar, torn och minor blir det frustrerande att hela tiden avbryta det man håller på med och skynda hem igen. Men det är fortfarande Ratchet & Clank i allt vad kontroll, galna vapen och humor heter. Tillsammans med vännerna blir det riktigt underhållande, men själv blir det snabbt rätt frustrerande.

Snabbisbetyg: 3/5