Ett mysigt litet spel med oväntat djup

Warlockheader

I dag tänkte jag ta tillfället i akt att tipsa om ett mysigt litet spel att hålla ögonen på framöver, nämligen Little Warlock. Innan Gamex i november fick jag ett mejl av en herre vid namn Jerry Jonsson som gärna ville att vi skulle komma och prova spelet som han utvecklar tillsammans med sin fru (tror jag?), Lina Tonegran. Sagt och gjort, för vem kan motstå en personlig inbjudan att spela ett svenskutvecklat indiespel?

Kortspel och strategi i en salig blandning.

Little Warlock, som nu är i betastadiet, är en browserbaserad upplevelse som kanske närmast kan beskrivas som en knasig blandning mellan Magic: The Gathering och Heroes of Might & Magic. Dessa två exempel säger säkert en hel del om hur dålig koll jag har på både kortspel och den sortens strategispel. Målet är att ta sig igenom ett gäng banor i olika världar. På varje bana finns en motståndare med en glob av hälsa, ditt mål är att förstöra den. Till din hjälp har du allsköns varelser, besvärjelser och byggnader som placeras ut på ett rutnät. För att använda dig av dessa måste du dock ha rätt kort på hand från din egenbyggda kortlek och placera ut dem i realtid allt medan matchen pågår. Och som om inte det vore nog använder sig spelet av fyra olika element, manapooler och en massa annat. Vad som till en början verkar enkelt blir gradvis djupare och mer komplicerat.

Skapa dina egna kort

I den färdiga versionen av Little Warlock kommer det finnas möjlighet att skapa sina egna kort och andra föremål, samt att testa sina kortlekar på polarna i arenastrider. Spelet är free to play, men för den som vill kommer det vara möjligt att köpa mer av spelets valuta som spenderas på nya kortpaket. Min upplevelse är dock att det är långt ifrån omöjligt att tjäna ihop tillräckligt med valuta bara genom att spela spelet, och då menar jag inte att det tar en evighet, utan att det faktiskt känns möjligt att klara av.

Det lilla jag har testat av Little Warlock-betan än så länge har varit väldigt lovande. En charmig stil och en hel del humor gör inte saken värre. Så håll utkik efter det helt enkelt. Det är inte ett spel som kommer att få dig att tappa hakan eller omvärdera hela din världsbild, men väldigt mysigt och förvånansvärt djupt. Små, svenska indieproduktioner som görs av eldsjälar behöver all uppmärksamhet de kan få, tycker vi här på Kraid.

Om du är sugen på att bli betatestare kan du ansöka om det här.