Kraids podcast – 06 – Genderswap

Kraids podcast

Efter påsk och specialavsnitt är vi nu tillbaka med ett ordinarie fullt avsnitt av Kraids podcast! Tumblr är bra till mycket, och denna vecka har det gett oss inspiration till vår tema. Vi hittade nämligen en pitch för ett Zelda-spel med Zelda i huvudrollen som fick oss att fundera på vilka andra spel som kunde bli intressanta om man byter kön på en eller flera karaktärer.

Som vanligt går det att prenumerera på oss genom att peta in den här feeden i din RSS-läsare eller via Itunes.

Kraids podcast – 06 – Genderswap

Joel avrundar sitt spelquiz

Det var 2 personer som hade lyckats klura ut alla svaren och fått fram rätt kodord. Daniel Quid Andersson och Peter Toggeth Karlsson. Jag slog en sexsidig tärning, 1-3 Daniel och 4-6 Peter, och ett stort grattis till Peter! (Jag slog en femma.) Vi hör av oss så vi kan få en adress vi kan skicka Risk Metal Gear Solid till.

Här kommer de rätta svaren samt kodordet till quizet i förra avsnittet.

1: Charles Martinet gjorde rösten till Paarthurnax i Skyrim. Men vilken känd Nintendo figur gör han även rösten till? 1:a bokstaven i karaktärens namn.

Svar: Mario

2: Stewart Copeland har gjort musiken till de 4 första Spyro The Dragon spelen. I vilket känt band är han även trummis i? Jag söker den sista bokstaven i bandets namn.

Svar: The Police

3: I Deus Ex: Human Revolution kan man hitta en poster för det 27 spelet i en serie. Vilken är serien? Den 10:e bokstaven i seriens titel.

Svar: Final Fantasy

4: I en intervju berättar Yoshio Sakamoto att Samus Aran i Super Metroid var starkt inspirerad av en amerikansk skådespelerska. Vem? Jag vill ha 8:e bokstaven i skådespelerskans efternamn.

Svar: Kim Basinger

5: I Silent Hill 1 hittar man en förteckning med tre lärares namn på, K. Gordon, T. Moore och L. Ranaldo. Dessa tre namn refererar till medlemmarna i ett amerikanskt band.

Svar: Sonic Youth

6: Det har gjorts två porrfilmer som parodiserar på Super Mario Bros. Vad heter den första filmen? Jag söker den 11:e bokstaven i “filmens” titel.

Svar: Super Hornio Brothers

7: Hur många pixlar är lilla Mario i Super Mario bros till NES? Den 7:e bokstaven är vad som ger den 7:e och sista bokstaven i kodordet.

Svar: Etthundrafyrtiotre

Kodord: METROID