Kraid besöker Retrospelsmässan 2013

RSMheader

I lördags gick återigen den berömda Retrospelsmässan i Göteborg av stapeln. Efter att jag hade så oerhört trevligt i fjol var jag såklart där i år igen och det var skönt att vara vanlig besökare och inte ha någon artikelskrivarpress hängandes över mig. Det verkar inte finnas någon hejd på hur populär mässan kan bli. Trots att man i år flyttat till mycket större lokaler i Eriksbergshallen ringlade kön sig lång i princip hela dagen. Stackars Joel fick stå i kö i tre timmar innan han och hans vännerfick komma in.

En annan hade det lite bättre, tack vare att jag kom så sent. Sista timmen hann jag med, men behövde bara köa i drygt tio minuter innan jag fick komma in och klämma på alla gamla spel och härliga människor. Även om det mattats av rejält när jag väl kom in var lokalen full med folk. Det är tydligt att den här sortens mässor blir mycket mer intressanta om man faktiskt samlar på spel, då det är svårt att tänka sig något retrospelsrelaterat som inte går att köpa här. Gamers i horder fyllde sina påsar med både dyrgripar och fynd.

Men det fanns såklart lite att pyssla med för mig som inte stoltserar med någon retrosamling också. I princip varenda konsol som anses vara retro gick att provspela och i år hade man även en hel avdelning bara för arkad- och flipperspel. Men mest skruvat var nog ändå att de fått för sig att sätta ihop ett Doom-LAN. Helt galet!

Jag fick som sig bör också chansen att mysa med massor av härliga gamers som man merparten av året bara “träffar” på Twitter och Facebook. Sammanhållningen och kamratskapen svenska spelnördar emellan ska inte underskattas och är helt underbar. Snart tar vi över världen!

En bild säger mer än tusen ord, och eftersom jag har tagit massor med bilder från mässan så låter jag dem tala för upplevelsen.

Tack för den här gången, Retrospelsmässan, vi ses nästa år!