Franklin Del 2: Uflykten till Grove Street

franklin

Kommer ni ihåg CJ? Legenden från Grove Street och hans brorsa Sweet gjorde mig stolt att bära de gröna färgerna när jag växte upp. Hur de gick från crackhus till casinopalats i Las Venturas, deras lojalitet och hur de handskades med förrädarna Big Smoke och Ryder. Önskar att jag visste vart CJ befann sig så jag kunde söka upp honom nu när jag är en businessman i min egen rätt. Sanna förebilder, både han och Sweet.

Så det får verkligen min röv att svida när jag ibland tar en sväng i kvarteren och ser lila tröjor överallt på gatan som gav våra färger ett namn. Saker hinner förändras på över 20 år. Både på gatan och i våra liv. Jag lever ett annat liv nu, precis som CJ och Sweet. Jag har gjort ett namn för mig nu när jag rullar med Michael som är något av en legend han med. Så eftersom jag inte flyger några färger längre, är en oberoende kraft, så borde jag väl kunna mäkla lite fred?

Det var en solig fredagsförmiddag jag stack ner till Grove Street för att se om jag inte kunde föra samman lite Ballers och Grove Streets, låta oss prata om saken. Vad som följer är 16 bilder tagna mellan 10:35 och 11:20. Det börjar med att jag träffar lite Ballers, öppnar en försiktig dialog och slutar med att jag sprang tillbaka över motorleden till min familjs sida av stan. Där möttes jag av ropen “Stay Green, Franklin!” samtidigt som de öppnade eld mot mina förföljare i lila basketlinnen.