Om Kraid

Kraid.se såg dagens ljus i december 2009 i form av en spelblogg som helt och hållet inriktade sig på retrospel. Redaktionen bestod av två spelintresserade killar från Falkenberg som helt enkelt inte kunde släppa skönheten och spelkänslan i de äldre titlarna. Kraid.se var uppbyggd som vilken spelsida som helst med recensioner, teknikartiklar och retroinspirerad underhållning i största allmänhet. Bloggen behandlade dock även nyheter och företeelser utan direkt spelanknytning, men som relaterade till den kultur som kommit att omge de äldre spelen på andra sätt – chiptunes, konst och merchandise.

Redaktionen bakom Kraid.se består inte av spelreportrar utan av gamers, och det är till gamers vi riktar oss. Vi tänker även fortsättningsvis bevaka de delar av spelindustrin och spelvärlden som i många fall glöms bort av de stora sidorna.

Under vintern och våren 2010 utökades redaktionen varpå även lite tyngre artiklar började publiceras, detta blev ett bra komplement till de kortare, mer lättsamma inläggen och Kraid.se började få fotfäste på allvar. Kommunikationen med besökarna stärktes både i själva bloggen och via andra sociala kanaler som Facebook och Twitter. Den utökade redaktionen, som nu även innefattade skribenter från Uppsala och Helsingborg började efter ett par månaders samarbete dessutom att leka med tanken på att utöka också själva bloggens omfattningsområde.

Sagt och gjort, i början av hösten 2010 lanserade vi nya Kraid.se. Den största förändringen är att vi numera inte är bundna vid retrospel, på nya Kraid.se behandlar vi alltså även nyutgivna titlar och senaste generationens konsoler. Övriga förändringar innefattar bland annat vårt utseende som nu fått sig ett litet lyft åt det renare och enklare hållet för att bättre matcha den nya utvecklingen.

Ambitionen är dock oförändrad, vi strävar fortfarande efter att tillhandahålla er med högkvalitativa och intressanta texter i form av recensioner, nyheter, artiklar och reportage. Grundtanken bakom Kraid.se finns också kvar, det nya utökade innehållet innebär inte att det gamla har fått maka på sig. Redaktionen bakom Kraid.se består inte av spelreportrar utan av gamers, och det är till gamers vi riktar oss. Vi tänker även fortsättningsvis bevaka de delar av spelindustrin och spelvärlden som i många fall glöms bort av de stora sidorna.

Men nu är vi tillbaka starkare och hungrigare än någonsin. Vi har med stor hjälp utav datahjälten Marcus Olsson skapat en blogg vi är sjukt stolta över och det ska mycket till för att vi ska faila ännu en gång.

Första kvartalet utav 2011 flöt allt på väldigt bra, men allteftersom tiden gick så så började bloggen småhalta. Oförutsägbara förändringar inom redaktionen blev tyvärr grunden till en tvspelsblogg som har gått lite på halvfart, bloggen glömdes dock aldrig bort och inlägg har putats in för att visa att vi inte är helt döda. Bakom ridån har det också pågått ett arbete med en ny version utav bloggen, Kraid 3.0! Även detta har haft sina bakslag under sommaren.

Men nu är vi tillbaka starkare och hungrigare än någonsin. Vi har med stor hjälp utav datahjälten Marcus Olsson skapat en blogg vi är sjukt stolta över och det ska mycket till för att vi ska faila ännu en gång.

Den 29 September 2011 nådde Kraid.se en stor milstolpe. Genom ett nystartat samarbete med City Skåne har vi på bloggen fått i uppgift att fylla en halvsida med spel-recensioner och nyheter varje torsdag! City är en gratistidning likt metro som i Skåne har slått riktigt stort. Över en kvarts miljon personer läser tidningen varje dag och enligt nykläckta siffror så är snart City lika stora som Metro(i Skåne).

Kraid.se är till för dig som älskar att spela spel och som vill kunna läsa om de senaste titlarna, de gamla favoriterna och de smala indieproduktionerna på en och samma sida.

Vårt namn är taget från superbossen Kraid, en gigantisk monsterödla man möter i den klassiska spelserien Metroid . Den enorma ödlan gjorde debut samtidigt som Samus själv i NES-spelet Metroid från 1986 och har sedan dess dykt upp även utanför Metroidserien i bland annat Super Smash Bros. Melee till GameCube.

Reklam, bannerbyte, ansökan och dylikt

Vill du se din reklam på Kraid eller vill du göra ett bannerbyte? Tror du att du har vad som krävs för att platsa på redaktionen? Har du något annat intressant förslag?

Skriv ett mail oss på info@kraid.se, så återkommer vi så snart vi kan.