Lite som en rälsskjutare. Fast bättre

Recension av Call of Duty Modern Warfare 3

mw3_logo

Modern Warfare är världens populäraste spelserie. Utan någon större konkurrens. Så är det. Det är ren jävla fakta. Oavsett vad man tycker om det. Infinity Ward vet såklart om det, och dumma i huvudet är de inte. Därför är det inte det minsta förvånande att spelseriens tredje del bjuder på ungefär precis vad de två tidigare gjorde.

Kampanjläget i Modern Warfare 3 är ett väloljat maskineri. Det är hisnande, explosivt och välregisserat. Tyvärr lite för välregisserat. Ibland känns det mer som att titta på en film än att spela ett spel, och efter ett tag blir man mätt på alla fläskiga, skriptade sekvenser. Speciellt eftersom storyn är ungefär lika engagerande som en tvättsvamp. Ett lyxproblem, kanske, och ett problem som många uppenbarligen inte ser. Men det är spelets största brist, och för mig puttar det ner betyget.

Jag får stryk i dödsmatcherna, måste bli konstant räddad i horde-läget och blir lite väl utmanad av utmaningarna.

Online är det dock genomgående hög kvalité. På allt utom mitt spelande förstås. Jag får stryk i dödsmatcherna, måste bli konstant räddad i horde-läget och blir lite väl utmanad av utmaningarna. Om man säger så. Men kul har jag. För det mesta.

Djup. Det är väl där Modern Warfare faller lite i jämförelse med de riktiga toppspelen. Har alltid gjort. För mig i alla fall, jag är väl medveten att det är många som inte störs alls av det. Men jag hade velat ha lite mer djup, och lite mer frihet. Inget sandlådespel, men kanske en landsväg istället för en tågräls.

Hatade du Modern Warfare 1 och 2 så är chansen stor att du kommer hata trean också. Älskade du de första två delarna, så lär du älska tredje delen. Har du inte spelat något av dem så får du känna efter i magen om det känns som att det är något för dig. Jag rekommenderar dig att testa. För det är ett jäkligt välgjort spel. Bara lite ytligt.

Call of Duty Modern Warfare 3

Format

Xbox 360, Playstation 3, PC

Släppdatum

8 november 2011

Utvecklare

Infinity Ward och Sledgehammer Games

Betyg

4/5

Sammanfattning

Välgjort som tusan, men lite väl styrt och lite väl ytligt. Grymt online, dock.

Genomgående polerat och välgjort. En hit online.

För ytligt och styrt i kampanjläget, trist story