Happy Video Game Nerd

Angry Nintendo Nerd, eller Angry Video Game Nerd som han heter numera, startade hela YouTube-trenden att recensera dåliga tv-spel. Vissa påstår att det även var han som vidgade intresset för retro. I kölvattnet av hans underhållande och stundom genialiska videor finns en otrolig mängd plagiat, usla plagiat och skamlösa plagiat. *host*

Men det finns en som sticker ut från mängden, en som gör bra videor, en som gör sin egen grej.

Denne man är Happy Video Game Nerd.

I början lanserade han sig som en glad och positiv motsvarighet till den rabiate galningen AVGN, hans introlåt var en cover på AVGN:s, han drack vin istället för öl, m m . Han var som en prozac-parodi på James Rolfe, med andra ord. Med tiden har han mer och mer frångått parodierandet och blivit en värdig recensent i sin egen rätt, men första raden från hans cover-version av AVGN:s introlåt tycker jag ändå är väldigt definierande:

Had enough with games that you hate? Let’s talk about some games that are great!