Maniac Mansion 3: Day of the Tentacle 2

Purple TentacleDen gamla klassikern Day of the Tentacle, som förtäljer nörden Bernard, psykopaten Laverne och slackern Hogies äventyr, kommer att få en uppföljare. Tyvärr är det inte LucasArts, eller de värdiga arvtagarna på Telltale Games, som utvecklar uppföljaren, utan ett tyskt indie-team som kallar sig TRAM (The Retro Adventure Makers). Förutom att spelet innehåller många av de gamla go’ingarna från Day of the Tentacle, så kommer vi även att få se andra LucasArts-hjältar (som ni kan se på skärmdumparna nedan).

Utvecklarna beskriver spelet som följer:

Berättelsen tar vid där föregångaren Day of the Tentacle slutade: Purple Tentacle är tillbaka och försöker återigen ta över världen. Dr. Fred anlitar våra pseudo-hjältars hjälp. Om de lyckas stoppa Purple Tentacle, så sker det med din hjälp, ännu en gång ligger världens öde i dina händer.

Spelet kommer att bygga på den gamla hederliga SCUMM-motorn, eller åtminstone ett “SCUMM-like interface”. Utvecklarna verkar ha återanvänt de gamla bakgrunderna och karaktärerna från originalet, fast denna gång i högre upplösning. Av de rörliga bilderna vi sett hittills verkar animationerna vara ytterst stela och designen mycket ojämn. Bitvis får man intrycket av att de låtit sig inspireras av designen från Machinarium. Det ska bli intressant att se vad detta slutar i. Det kan bara bli äckligt bra, eller snuskigt dåligt.

När det släpps är inte tillkännagivet.

Varning för tyska röster!

[nggallery id=9]