Street Fighter

Suuuuuuuuuuuuuuuck…

Jag visste att den här filmen var kass, rutten och värdelös, men ändå tog jag mig för att kolla på den. Det borde jag inte ha gjort!

Jag tänkte, att den kunde vara så dålig att den var rolig, men nej, den var så dålig att den var…

…DÅLIG!

Handlingen är helt rutten. Den är patetisk och tråkig som fan. Jag vet inte om spelen egentligen har någon handling. Jag tror inte det och antar att de flesta andra inte heller har brytt sig om den. De gånger jag spelat Street Fighter-spelen, har jag varit för upptagen med den perfekta kontrollen, de balanserade kombattanterna och den vackra grafiken för att ens hinna tänka på någon handling. Men tydligen försöker filmen ha någon sorts handling, som går ut på att M. Bison vill ta över världen. Det är upp till Guile, Chun-Li, Honda, Ken, Ryu m fl att stoppa honom. På sin sida har Bison bl a Zangief, ryssen med tvivelaktig läggning.

Allt är bara skitdåligt. Van Damme i rollen som Guile är skrattretande. Han må ha utseendet, men så fort han öppnar munnen försvinner intrycket av Guile totalt, p g a hans brytning. Skulle en stenhård, amerikansk krigshjälte låta som en manshora från Paris? HA! Då har jag inte ens gått in på att det bara är ren patetik att ha med Van Damme. Av de 38 filmer han gjort, är två bra (Legionären och In Hell). Han spelar i samma sugliga som Steven Seagal och Chuck Norris!

Raul Julia som M. Bison är bara sjuk… Han skuttar runt i en fjantig mantel och gör sitt bästa för att verka häftig, när han bara framstår som lätt efterbliven med för höga tankar om sig själv.

Ken och Ryu ser inte på något sätt ut som de gör i spelen. Visst inser jag att det är väldigt svårt att få dem att se ut exakt som de “ska”, men vafan!? Ryu ser ut som en matematikdoktorand och Ken som en sliskig börshaj.

Blanka är underhållande. Av spelen har jag fått intrycket av att han är en inavlad bondlurk som råkat bo för nära ett kärnkraftverk, men det ar tydligen fel; han är ett av Bisons ondskefulla experiment (och f d sängpartner till Guile).

Jag skulle kunna fortsätta så här, men jag orkar inte. Filmen är skit. Ren skit. Destillerad skit, framtagen för att infektera ditt sinne med så mycket skit det bara går på så kort tid som möjligt.

Se den, om du är sinnessjuk. Annars låter du bli och gör något produktivt istället.