Spelmusik vi minns: Episka intron

Spelvärlden är fylld med massor av sjukt bra musik. Oavsett om det är Dr. Wily stage 1 från Mega Man 2 eller World of Warcrafts pampiga orkestersoundtrack så gör det intryck på oss spelare. Men det finns de där låtarna som verkligen griper tag i en och får stämningen stiga till skyhöga nivåer redan innan man börjat spela spelet.

Jag vill härmed slå ett slag för episk intromusik och delar med mig av tre av mina absoluta personliga favoriter. Vilka är dina? Kommentarerna står till ditt förfogande, och länka gärna så att vi alla kan lyssna!

Deus Ex - Ett av mina absoluta favoritspel någonsin har också en av de bästa introlåtarna någonsin. Vad annat kan vara temat i ett spel med den här introlåten än en sjukt tuff framtidsdystopi, cyborgs och konspirationer?

Secret of Mana - Eller Seiken Densetsu 2 är spelet som skulle kunna utlösa världskrig mellan Kraids medarbetare. Säga vad man vill om spelet, men introlåten är helt fantastisk! Den här låten tillsammans med bilden på de tre huvudkaraktärerna ståendes framför manaträdet sätter tonen för ett episkt äventyr.

Super Metroid – Introt till Super Metroid är bättre än soundtracket till alla sci-fi/skräckisar som någonsin gjorts. Den lilla metrioden i kapseln i mitten ser så oskyldig ut, men varför ligger det en massa brutalt mördade vetenskapsmän runt omkring? Något har gått jäkligt fel här, och det är bara Samus freaking Aran som kan gå till botten med det!