Speluthyrning – på 2000-talet

I USA har det länge funnits en tjänst vid namn GameFly där man kan betala en fast månadskostnad för att få hyra hur många spel man vill. En smart tjänst tycker jag – och har alltid undrat varför det inte har funnits en liknande variant i Sverige.

Men idag så blev det ändring på detta. Lovefilm.se som tidigare endast har haft filmer på sitt lager öppnar upp en speluthyrningstjänst som fungerar precis som GameFly.

För 109:- i månaden så får du hem ett spel i brevlåda och du får ha spelet hemma hur länge du vill – och när du sedan har tröttnat på det, eller spelat igenom det, så är det bara att skicka tillbaka det och du får hem nästa spel du vill ha.

Jag älskar fortfarande att ha ett spel i en kartong hemma som jag kan kalla “mitt egna”, men för de där andra titlarna som man är lite tveksam på är den här typen av tjänster riktigt bra, för 109:- i månaden så kan man åtminstonde få testa en rad titlar som man kanske aldrig annars hade spelat.

Ska minst sagt intressant att följa upp med hur utvecklarna kompenserats (antar att detta är bland det svåraste att lösa med sådana här tjänster) och hur LoveFilm gör för de spelen som exempelvis ingår i EAs “Project Ten Dollar”.

Så länge som jag vet att utvecklarna får sitt hoppar jag mer än gärna på.