Spelat: Rotastic

Rotastic

Rotastic är ett enkelt spel. Det finns fyra karaktärer: Fraghar, the powerful Viking; Legolas, the fopish Elf; Gamman, the wild boar; Death Himself, the reanimated skeleton. Man börjar som Fraghar och låser upp dom andra efter hand. Man låser även upp upp till fyra olika färger för varje karaktär under spelets gång.

Sen kastas man ut på en bana som man ska svinga sig runt i med hjälp av ett rep. Detta för att samla på ädelstenar. Det gäller att bemästra timing och momentum. Det börjar enkelt med banor utan några hinder, men allt eftersom dyker det upp väggar, glödande väggar och kanoner som försöker göra ditt liv svårt. Ibland tittar någon av dom andra karaktärerna förbi och muckar gräl.

Men att det är enkelt är inte till Rotastics fördel. Tio minuter in har spelet visat allt det har och det blir inte mer intressant, bara lite svårare, och varken grafik eller karaktärer är något speciellt. Ingenting skiljer karaktärerna åt förutom utseende. Man får ingen histora om varken karaktärer eller världen. Och kontrollen är simpel så det förslår. En knapp för att slänga ut repet och hänga kvar i det och två för att byta riktning i en sving. Visst är det kul när man lyckas med rad svingar så man följer ett mönster och får en massa bonus, men kontrollen gör att det känns mest som tur.

Visst kan det vara kul i små doser om fem till tio minuter men man tröttnar snabbt därefter.

Format

XBLA/PSN/PC

Släppdatum

21 September 2011

Utvecklare

Dancing Dots Studio

Betyg

2/5

Sammanfattning

Ett enkelt, enkelt spel.

De första 10 minuterna.

Dålig variation.