Indiespelat: Stealth Bastard: Tactical Espionage Arsehole

sb

Jag trodde jag skulle gå av på mitten när jag såg denna trailern. Något så vackert och nostalgikliande var det längesedan jag upplevt. Jag tänkte för mig själv – Detta måste jag bara spela, och gärna ganska med detsamma exakt NU! En liten snabbsökning senare hoppar jag vidare till spelets hemsida där det står klart och tydligt att SPELET ÄR TOTALT JÄKLA GRATIS!? Hur? Varför? Alltså, jag vill ju betala för det här? Även ifall jag inte spelat det än! (notera att jag bara såg halva trailern innan jag var inne på deras hemsida)

Jag laddar hem och startar upp spelet. Det första som ploppar upp är en ruta där jag ska skapa ett konto. – Vad ska jag med ett konto till? Tänker jag för mig själv. Nåväl, har ju redan sjuhundrafemtioelva miljarder konton, så det skadar ju inte med en till. Done. Efter lite bläddrande fram och tillbaka i menyn så har jag allt klart för mig varför det var nödvändigt. Spelet har en highscore-lista där man radar upp vem som klarat banorna snabbast. Och det slutar inte här, det finns även en inbyggd ban-editor där man kan skapa banor som man sedan kan dela med sig av till hela världen. Jag frågar mig själv ännu en gång - Varför är detta spelet gratis?

Curve Studios förklarar spelet på bästa sätt såhär – It’s like Metal Gear Solid and Super Meat Boy had a baby out of wedlock.

Stealth Bastard verkar inte ha någon speciell story, utan det handlar mest om att överleva. Och hur överlever man då? Jo man smyger och gömmer sig i skuggorna från brutalt argsinta robotar och säkerhetskameror. Lyckas man inte med detta blir man slarvsylta ganska omgående. Curve Studios förklarar spelet på bästa sätt såhär – It’s like Metal Gear Solid and Super Meat Boy had a baby out of wedlock. Couldn’t agree more, om man skulle fortsätta med att skriva på engelska. Dock tror jag att den där bebisen dom snackar om blev en Sackboy från A Litte big Planet, anledningen får ni lista ut själva.

Hela 28 banor ren och skär plattforms-stealthing finns att tillgå redan när du startar spelet för första gången. Detta kommer sysselsätta dig riktigt många timmar då svårighetsgraden är ungefär lika hög som alla andra oförlåtande nyretro-spel. Vissa pussel är sjukt svåra att lösa och ibland krävs det inte bara hjärnkapacitet utan även snabbhet. Är du inte som mig som ger upp efter 10 minuter så finns ytterligare hundratals banor att tanka som andra spelare har skapat. Och det är detta som är själva grädden i ett spelet. Att skapa banor är roligt, har alltid varit roligt!

Den enda stora nackdelen jag kan komma på just nu är att spelet endast finns till PC, eller Windows för att vara exakt. Varför Stealth Bastard inte redan finns på XBLA, PSN, Appstore och Android är för mig en gåta. Spel som detta vill man betala för.

Ladda hem Stealth Bastard: Tactical Espionage Arsehole

update: I efterhand har jag nu sett att man kan frivilligt donera om man nu känner för det, och jag kan säga med rak arm att JAG VILL! Imorgon kommer jag sätta över en liten summa pengar, för jag vill ha mer av denna varan.

Format

PC

Släppdatum

Ute nu

Utvecklare

Curve Studios

Betyg

4/5

Sammanfattning

Söker du något som inte kostar något och som innehåller timtals med underhållning? Gillar du att dö i tvspel? Gillar du retrospel? Då har du kommit rätt!

Humorn, grafiken, Highscorelistan, Baneditor

Att det bara finns till PC, lite väl svårt för mig