Är verkligen Wii död till årsskiftet?

wiirip

Mina kära kompanjon Niklas fick precis mig att höja ögonbrynen med hans fina rubrik på hans recension av The Last Story. Vilket lyder såhär: “Wiis sista stora historia“. Tror inte det har undgått någon att efter utannonserandet av WiiU så har Wii klassats som en död konsol efter nästa årsskift. – Men vafan? Tror alla verkligen att The Last Story, ironiskt nog blir det sista stora spelet till Wii? En konsol som sålt nästan 100 miljoner exemplar?

Visst, vi hardcorefans kommer jubla åt nästa Zelda i HD-format till en fet hardcore-konsol med gimmickar som kommer stå oss upp i halsarna! Men kommer Nintendo lyckas att lura casual-spelaren att köpa en ny konsol, om dom nu nöjer sig med sitt Wii? Kommer dom uppgradera sig till WiiU, bara för att kunna spela senaste Zelda? Mjnaee.. Jag är osäker alltså! Det räcker ju att släppa ett jäkla Mario till Wii och det insta-säljer ungefär 50 miljoner ex på en vecka! Och sålänge det är så, så kommer nog det fortsätta att släppas storslagna sagor till konsolen.

Ska vi blicka lite mer åt Nintendos nästa tronärvinge WiiU, så tror jag att den måste omarbetas totalt för att lyckas erhålla någon form av framgång. Gimmicken denna gång är ju att Spelare 1 har en pad-liknande kontroll, och spelar med två skärmar. Det känns nästan redan gammalt, med tanke på att Playstation 3 och PS Vita fungerar i princip på samma sätt. Tom Apple har den funktionen om man äger en AppleTV samt en iPad. Överallt kan man se deras “unika” spelstil dyka upp, och det verkar inte vara många som bryr sig nämnvärt.

Elektronik-marknaden styvnar precis varje dag som går, och jag ser helt ärligt talat inte hur Nintendo ska kunna slå lika hård på trumman som förr om  deras nya konsol inte kommer att klara av de absolut senaste spelen. Jag tror nog att alla håller med mig när jag säger att rörelse-generationen var sjukt överhypad, och det känns inte som att Nintendo kommer kunna lura samma personer två gånger.

Som den tv-spelsgalning jag är, så fungerar visserligen varje säljknep Nintendo har i rockärmen, dock tror jag inte att WiiU kommer kunna skövla så stora framgångar att Wii’s spelutbud kommer bli sämre än vad den är idag. Det kommer nog att släppas ett och annat Mario-spel till de kommande åren. Lita på det!