Årets kräk

GOTYheader

Den här snubben alltså. Vilket jävla svin!

I eran av tysta protagonister som vi på något sätt ska relatera till är det ofta skurken som får stå för de starkaste rollprestationerna. Förra året var det Jokern i Batman: Arkham City som stod för fiolerna, med Mark Hamill som helt fantastisk galning. I år är det en för mig tidigare okänd skådis som står för den allra obehagligaste representationen av ondska. Jag snackar självklart om Michael Mando, bättre känd som ärkesvinet Vaas från Far Cry 3.

Vaas är head honcho för piraterna på öarna spelet utspelar sig på och även den som kidnappat Jason och hans vänner. Det intressanta med Far Cry 3 är att huvudkaraktären Jason och hans gäng framstår som ett gäng totalamerikanska collegeidioter vilket nästan gör det lättare att identifiera med den skvatt galne Vaas. Han är nästan lika oberäknelig som Jokern men med mer värme och mänsklighet, vilket gör honom lättare att ta till sig. Därför går priset till Årets kräk 2012 till Michael Mando a.k.a. Vaas.

Ubisoft är väl medvetna om att de lyckats med castingen och har satt ihop en liten video som visar hur de “hittade” Michael Mando för att spela in rösten. Kolla in!