Projekt Spelkassett

hemlig

För dryga halvåret sedan kom jag på den briljanta idén att samla ihop ett par polare här hemma och bara spela retrospel. En renrakad retrokväll helt enkelt! Varför jag inte kommit på denna briljanta idén förut har jag ingen aning om, men iaf. Detta kan vara bland dom bästa partykvällarna jag haft i mannaminne, och vi bestämde oss för att göra om det. Dock så anordnade jag nästkommande retrokväll, med en liten twist!

Helt plötsligt var sällskapet, utan att veta om det, inblandande i ett projekt jag valt att kalla “SPELKASSETT”, där vårt gäng, “Det hemliga Nintendo-sällskapet, som kanske inte är så hemliga längre”, ska klara av alla SPELKASSETTER som släppts, någonsin. Samt att kvällarna, har blivit dag. Alltså, vi möts upp tidigt på dagen, för att sedan ha minst 12 timmar på oss för att klara av alla spel vi bestämt oss för att klara av.

En typisk retro-dag ser ut som följande:

12:00: Ankomst.
12:00 – 18:00: Spela retrospel till fingrarna blöder samtidigt som man sipprar en och annan öl.
18:00 – 18:10: Äta en väldigt snabb middag.
18:10 – 01:00: Bli fulla och förbannade på alla omöjliga spel vi valt att spela.
01:00 – 02:00: Ge fan i retrospelen och börja spela WiiU för att bli förbannade på varanda istället.
02:00: Det hemliga sällskapet återvänder till sina hem.

Målet är väldigt ambitiöst och kanske även smått omöjligt, men ändå genialt. Med tanke på att det släppts tusen och åter tusentals spelkassetter genom tiderna, så kommer vi alltid att ha spel att spela till vi är 89 år gamla. Tanken är att i framtiden växa i antal medlemmar, men nu i början ska vi hålla oss på en ganska så liten och tight skara.

 

Jag kommer att rapportera direkt här på Kraid efter varje möte, vilka spel vi klarade av samt vilka vi faila hårt på. Nästa möte kommer att hållas den 27/7, alltså redan nu på Lördag! Vi kommer även att Livestreama hela dagen ifall ni är nyfikna på vad vi sysslar med, info och stream-länk dyker upp under dagen då mötet hålls.

Spelen som planeras att klaras av under dagen är:

Punchout – NES
Batman – NES
Castlevania – NES

Vi håller oss också väldigt reserverade kring om vi klarar dessa spelen eller ej. Även ifall vi är ganska bra på spelen, så är vi inte i närheten av en Speedrunner. Det finns alltså en smärre risk för Ragequit  :)

 

Två officiella “möten” samt två mindre spontan-möten har förekommit och följande spel har betats av:

SNES: Donkey Kong Country, Turtles in Time, Pocky & Rocky, Super Probotector.
NES: Gunsmoke, Probotector, Vice – Project Doom, Chip & Dale, Turtles II, Ducktales, Mega man 2, Lifeforce.

 

Här är bilder från första mötet vi höll. Double Dragon och Punchout failade vi den kvällen. Men dom står med på revansch-listan. Grilla är inte heller att rekommendera ifall man vill hinna med att spela många spel, även ifall det var himmelskt gott!