Retrospelat: M.C. Kids

mckids

AVGN sågade detta spel sönder och samman. (I samma veva avslöjade han att han lider av ADHD, men det hör inte hit över huvud taget.) Jag måste säga att han var rätt orättvis i sin kritik. Visst, Mc Kids är ingen höjdare. Det kan inte tävla med något av NES:s mer klassiska plattformsspel, som Duck Tales och Chip ‘n’ Dale. Behöver jag ens säga att det inte är i närheten av Super Mario Bros.-serien? Det är dock ett helt godkänt plattformsspel. Kontrollen är inte direkt dålig, men inte heller pixelperfekt. Grafiken lagom, varken snygg eller ful. Ljudet är dock skit. Musiken är vidrig, riktigt vidrig. Jävla tur att man kan stänga av ljudet på TV:n och dra på något trevligt på datorn istället (det blev Napoleon Dynamite OST).

Det som får en att inte riktigt orka med det här spelet är att det är så mediokert. Det är ofta för lätt och för förutsägbart. När det kommer något oväntat, så känns det mest som att utvecklarna velat jävlas med en. När det inte händer något alls i åtta banor på raken och man på den nionde möts av något helt nytt, så tänker man inte “kul med variation!” utan snarare “jävla idioter som lägger det där hindret just där… Varför!?”.

Det är få spel som får mig att undra över namnet. Det här lyckas dock. Vid första anblick, kan man ju tro att det heter “McKids”, som någon kannibalisk form av Happy Meal, men nej, nej. “M.C. Kids” är namnet. Varför dessa punkter? Vad står detta M.C. för? Det är inte samma “Mac” som ingår i vissa skotska namn, de förkortas oftast bara “Mc”, inte med punkter. Jag tar helt enkelt för givet att McDonalds gjort detta spel i samarbete med MC Hammer och att barnen man spelar som faktiskt är hans. Den europeiska versionen heter McDonaldland, kanske för att utvecklarna insåg att det nordamerikanska namnet var efterblivet.

Fyfan.

Format

NES

Släppdatum

N/A

Utvecklare

N/A

Betyg

/5

Sammanfattning

Det finns inte så mycket mer att säga. På det stora hela är det som en urvattnad version av Super Mario Bros. 2. Allt är lite sämre, på alla plan. Det är dock ett helt ok spel. Plocka upp det om du vill se vad AVGN:s problem med det var, eller om du minns det från barndomen. Tro inte att det är något mästerverk. Ta det för vad det är, så blir du mediokert tillfredställd av ett spel som är intetsägande på alla sätt.

N/A

N/A