Nötkreaturens roll i spelvärlden

Kor spelar en stor roll, inte bara på våra hamburgare, utan även i spelvärlden. Förutom att producera mjölk och ohyggliga mängder dynga, ägnar de sig åt att vara med i spel. Ibland som fiender, ibland som vänner och ibland som meningslösa attiraljer. Beväpnade med horn, juver och låg intelligens, har de slagit sig fram i spelvärlden och in i våra hjärtan.


THE LEGEND OF ZELDA: THE OCARINA OF TIME

I Ocarina of Time finns några kor på Lon Lon Ranch. De förser Link med mjölk och muar lite halvhjärtat. Deras mjöl återställer Links hälsa och i uppföljaren Majora’s Mask spelar mjölken en lite större roll än tidigare. Lite otippat är dock att man kan få en kossa som husdjur i Ocarina of time.


DIABLO

Den mest klassiska av alla koförekomster någonsin i ett spel. Att Blizzard lade till Secret Cow Level i Diablo II bara för att det gick rykten om att det fanns en sådan i det första spelet bidrar bara till humorn. I Starcraft lade de till en fuskkoden “there is no cow level”, enligt ryktena för att de tröttnat på allt tjat om den hemliga kobanan. Jag känner på mig att jag inte är den enda som ber till gudarna om en cow level i Diablo III


FALLOUT 2

Jag vet inte om Black Isle kände sig tvingade att göra sig lustiga över Mamma Mu-ryktena kring , men i Fallout 2 lade till ett random encounter där man blir attackerad av exploderande brahmin (Fallout-världens tvåhövdade kor). Dessa brahmin ryktas vara långt smartare än de låter påskina och det sägs att de inte muar, utan faktiskt säger ordet mu. Dessa muterade skapelser antas också vara anledningen till att Fallout 3 aldrig släpptes i Indien. Ordet brahmin är nämligen identiskt med (och antagligen taget ifrån) en av indiens prästerliga överklasser och kan dessutom vara en stavningsvariant av gudanamnet Brahman. Extra humor är att man i Fallout 2 och 3 kan välta brahmin, med komiska följder. Hoppas innerligt att denna funktion finns med i Fallout: New Vegas!


MARIO KART 64

Moo Moo Farm är en av de lättaste banorna i Super Mario Kart 64, men blev ändå något av en favorit bland mig och mina kompisar när det begav sig. Kanske var det den trallvänliga musiken, kanske var det att banan var lättillgänglig för alla, kanske var det för att det var den enda banan som vi kunde komma överens om inte var en “fuskbana”. Än idag hatar jag de där äckliga mullvadarna av hela mitt hjärta.


Kor förekommer i långt fler spel än de jag nämnt här, men de jag nämnt ovan är de som lämnat starkast minnen hos mig. Vilka kossor minns ni läsare?