Tv-spelsriktiga fotsvettsskydd

Jag hatar egentligen blogginlägg om vad folk köpt för kläder och accessoarer. Tro mig, jag kunde inte vara mindre intresserad. Så, som den principfasta person jag är, gör jag precis det jag föraktar andra för och skriver ett blogginlägg om mina kläder och eskapader kring dem.

Eftersom det är ganska varmt ute nuförtiden, insåg jag att ett par nya shorts vore på sin plats. Jag stack iväg till Carlings och hittade ett par trevliga. De har dock ingenting med tv-spel att göra, så jag visar inga bilder på dem (lite värdighet vill jag faktiskt behålla!).

Jag hade en tröja med Donkey Kong-tryck, vilket fick en kille i personalen att utbrista “Wow! Du spelade ofta Rampage som barn, va?”. Jag svarade att jag visserligen haft Rampage till Nintendo 64, men att det var Donkey Kong på tröjan. “Jaha, den där apan från Mario Kart” svarade han besviket och gick sin väg. Jag mumlade för mig själv om kulturlösa bodknoddar och provade shortsen.

För att locka folk till impulsköp, brukar Carlings (och andra butiker) som bekant ha billiga skräpvaror precis vid kassan. Där fann jag ett par strumpor med motiv från Mario Bros. Jag kunde inte låta bli dem, trots att jag normalt sett enbart har svarta eller vita strumpor. Den till synes modemedvetna tjejen i kassan var, förutom äckligt snygg, inte den man förväntar sig veta speciellt mycket om tv-spel. Jag lade fram mina varor och när hon slog in strumporna i kassan utbrast hon glatt “Ååh! Mario Bros! Älskade det till Atari 7800!”. Jag blev uppriktigt förvånad. Först och främst lade hon märke till att det var Mario Bros. och inte Super Mario Bros. på strumporna. Ganska imponerande bara det. Att hon pekade ut just Atari 7800 var också en uppvisning i gedigen retromedvetenhet. Hon nämnde inte bara Atari, som de flesta icke-insatta skulle gjort (om ens det), utan var också medveten om precis vilken konsol det rörde sig om. Sjukt imponerande!

Ska jag gå tillbaks och fria, kanske?

Här är kläderna, i vilket fall:

[nggallery id=32]