“Men ge dig!” – Spelens ihärdigaste badguys

Det finns stora bossar, små bossar, fula bossar, snygga bossar och det finns coola bossar. Sedan finns det bossarna som aldrig, och jag menar ALDRIG ger sig. Här följer några av tvspels-världens ihärdigaste badguys i listan jag valt att kalla “Men ge dig!”

Bowser – Först ut på listan behöver knappast någon presentation. Vi snackar givetvis om den prinesskidnappande demonsköldpaddan som även går under namnet kung Koopa. Den här killen träffar vi på i nästan varenda spel där Mario är med, och hans fritidsintressen innefattar att kidnappa prinsessan Peach, skrika åt sina underordnade koopas och goombas, få stryk av Mario och brorsan Luigi samt att försöka överta Mushroom Kingdom på ett eller annat sätt.
[RAW]
[/RAW]
Albert Wesker – Wesker är en av mina absoluta favoriter när det kommer till ihärdiga badguys. De snabba glasögonen, den kanske ännu snabbare blekta kalufsen och den svarta rocken. Det är bara Wesker som rockar 90-tals looken så hårt. Efter att ha varit i kontakt med i princip varenda zombievirus och hemligt bioweapons-experiment Resident Evil-serien har att bjuda på har han dessutom utvecklat några riktigt kick-ass superkrafter. Men den bästa förmågan av dem alla? Förmågan att aldrig ge upp, såklart!
[RAW]
[/RAW]
Dr. Wily – Mega Mans ärkenemesis bygger och lockar till sig robotmästare på löpande band för att göra livet surt för den blå bombaren. Efter de tre första Mega Man spelen till NES trodde man att han var borta för gott när den nya skurken Dr. Cossack introducerades. Men icke! I själva verket var det gamle Wily som drog i trådarna när han kidnappade Dr. Cossacks dotter och tvingade honom att bygga sina robotmästare. Med en av de coolaste mustascherna och kanske det galnaste håret av alla tv-spelsbadguys har han en självklar plats på den här listan.
[RAW]
[/RAW]
Dr. Robotnik – Den är snubben är Segas svar på Bowser eller Dr. Wily. Med en nästan galnare mustasch och misstänkt smala ben i jämförelse till resten av sin kropp gör han livet surt för Sonic och hans vänner gång på gång. Han sysslar mest med att bygga robotar, stjäla kaossmaragder och kidnappa smådjur. Han har ett helt tokigt skratt, går ibland under namnet Dr. Eggman och har en förkärlek för runda flygande tefat.
[RAW]
[/RAW]
Ridley – Även om Moderhjärnan figurerar som sista bossen i flertalet Metroid spel är det ändå Ridley som är Samus Arans ärkenemesis. Denna gigantiska flygödla är general för rymdpiraterna som är experter på att göra livet surt för rymdens coolaste hjältinna. Varje gång Samus skjuter Ridley i småbitar så är piraterna där och antingen klonar eller bygger ihop honom igen med robotdelar.[RAW]
[/RAW]

[RAW]
[/RAW]
Ultros - Den här lila bläckfisken förtjänar verkligen ett hedersomnämnande. Han må inte vara med i speciellt många spel, och inte heller är han speciellt farlig, men den här killen ger sig fanimej aldrig! I Final Fantasy VI gör denna mellanskurk livet surt för Terra och Locke och gänget gång på gång på gång. När man åker forsränning, flyger luftskepp eller till och med försöker sjunga opera är han där och förstör. Det är nog den enda tv-spelsskurken som stämmer in i operasången innan han försöker ha ihjäl en. Bra jobbat, Ultros!