Årets Besvikelse och Överraskning

Detta är första inlägget i projektet “Årets spel enligt Spelbloggar 2010″(initiativ utav Spelmalmer) på Kraid.se . Vi på bloggen har fördelat inläggen nätt och jämt mellan oss, och för att klargöra så är det våra personliga åsikter som gäller, inte bloggens åsikter i helhet. Idag är det alltså den 1 December och första kategorin ut är Årets besvikelse samt Överraskning.

Årets Besvikelse

Årets besvikelse är en uppföljare av ett spel jag som faktist inte gillade alls. Jag vet inte varför jag hypades så mycket inför tvåan, men av någon anledning trodde jag på att detta skulle bli annorlunda, och kanske lättare.  Av bilden att dömma, så ser ni ju att det är Dead Rising 2 jag pratar om. Jag älskar upplägget och jag älskar att slakta zombies i massor, men jag hatar verkligen att få spela om flera timmar bara för att när man ska spara så hoppar det fram en omöjlig boss och totalt äger sönder en.

Har helt enkelt blivit en lat gamer och istället för att ödsla tid på ett spel som knappt går att klara av så lägger jag hellre det på hyllan och går vidare till nästa äventyr med ett vanligt hederligt Checkpoint-system. Som jag skrev i recensionen hade jag roligt sålänge jag höll min HP-mätare uppfylld, men så fort den gick ner till noll, vilket hände allt för ofta, blev jag helt galen. Skräddaren säger alltså NEJ till mer Dead Rising 2 i mitt Xbox!

Tommy Håkansson: Du hade rätt,  jag var för snäll i mitt betyg :)  – länk

Årets Överraskning

Min största överraskning kommer nog dessvärre inte komma som en sådan stor överraskning för er, för detta är ett spel som i princip hyllats världen över. Och var kom det ifrån? Jo, från ingenstans. Själv hade jag inte sett något utav spelet föränn någon snubbe på ett forum skrev om det i total upphetsning samt brukade versaler hejvildt.

Jag tänkte väl inte så mycket mer på det, men efter att ha lånat spelet av en polare nån vecka efter och provat det så började jag förstå snubbens exploderande extas.  Jag var helt såld, och streckspelade Singularity på dryga två dagar. Visst, Ryssar och Amerikaner tycker jag inte är världens bästa ingredienser för att skapa den godaste krigs-stuvningen, men spelet bjöd överraskande nog på mycket mer djup än bara ett Kalashnikov VS M16-kalas! För er som inte provat detta mästerverk, så rekommenderar jag er starkt att köpa hem det, spänning och grymt roligt gameplay utlovas!


Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets överraskning och besvikelse’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Gaminggrannar, Gamingmama, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar, Victoria Saade och Xboxflickan & Nikke.