Årets shooter

6 Dagar kvar till Julafton! Börjar de kännas nu? Vad har ni önskat er? Årets Shooter? Javisst, då avslöjar jag väl vad jag anser är årets bästa skjutarspel!

- Quake Live?“, tänker nog de flesta just nu. Då svarar jag, “- Ja, Quake Live!“. Nu är det så att den 6:e augusti i år gick spelet från sin öppna beta till ett officiellt släppt spel. Visst, den öppna betan har hållt på sedan februari 2009, men det är inte föränn i år som Id Software förklarat spelet helt färdigt. Och det är just denna slutversion som jag anser är det bästa man kan komma i shooter-väg 2010. Visst, spelet saknar en vital singleplayer kampanj, men själv anser jag att shooters/FPS är roligast i multiplayer.

Och vad är då inte bättre än ett gratis FPS, som man spelar via internet-browsern? Knappa in www.quakelive.com, installera browser-pluginet och så är man sedan redo att gibba på! Visst, helt gratis är det inte, men det är långt ifrån ospelbart ifall man inte väljer att betala in månads-summan på de ynka 14 kr(premium) eller 28 kr(PRO). Det roligaste i helt klart att spela Instagib, alla utrustas med en varsin klassisk Railgun och man dör på ett skott, brukar gå hem på de flesta LAN jag närvarat på sedan QL blev tillgängligt och för att spela detta behöver man inte betala ett öre.

Jag utnämner härmed Quake Live till Årets Shooter, då det är lättillgängligt (browser), gratis, låga burkkrav samt oftast roligaste mjukvaran på LAN-festen.


Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets shooter’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar, Victoria Saade och Xboxflickan & Nikke.