Press-release: Who is Humanity’s True Enemy?

Idag gick Sega ut med att de har Binary Domain, en ny shooter, under utveckling och beskriver den som:

An original squad-based shooter by Toshihiro Nagoshi, the creator behind some of SEGA’s most well-known video game franchises, including the critically acclaimed Yakuza series. Binary Domain puts players in the middle of a fast-paced and intense battle for humanity in robot-invaded 2080 Tokyo. Fighting through the derelict lower levels of the city, players control an international peace-keeping squad that soon starts to question their surroundings and the choices they made. Are the robots becoming more human, or are humans becoming more like machines?

I mina öron låter det som Gears of War fast med en Hideo “Hej, jag är militärfetischist och pacifist på en och samma gång!” Kojima-twist, men vem vet? Det kan vara riktigt bra, trots att det ser rätt ordinärt ut. Enligt Sega ska det ha en väldigt avancerad AI som “will make the battlefield a more compelling experience than ever before and players will have to plan their moves strategically and carefully in order to progress through the hostile environments of the game.”.

Vi på Kraid är nyfikna och kommer att hålla ögonen på Binary Domain med stort intresse!

I övrigt ber jag om ursäkt för bristen på pressmaterial. Jag har tagit över efter Henrik “Ölguden” Häägg som presschef på Kraid (sjukt pretto, men så blir det när man har en liten perestrojka på bloggen) och eftersom han inte orkar vara online och ge mig vår press-login på sega.com, kan jag tyvärr inte visa några häftiga HD-bilder just nu.

Men kolla på videon så länge och njut, förfasas eller vad ni nu vill!