Kistkartellen – Hur fan tänker ni?

Nu måste jag ha ett svar! Efter att ha spelat igenom Fable 2 och snart trean de senaste veckorna är det något som slår mig med häpnad gång på gång. Vem är det som placerar ut alla dessa kistor med bra-att-ha-grejer i vart och vartannat spel? Det är ju långt ifrån bara fantasyvärlden Albion som fullkomligt svämmar över av kistor. Hyrule i Zelda och alla Final Fantasy-världar befolkas också av mystiska välgörare som placerar ut kistor runt om i landskapet. Kistmakare är uppenbarligen en karriär att satsa på i dessa spelvärldar!

Det är dock inte alltid godbitarna i kistorna är “up for grabs” för vem som helst, ibland krävs det nämligen en nyckel. I Albion har kistmakarens ständige kumpan, nyckelmakaren, valt att helt sonika kasta sina nycklar på marken på strategiskt utvalda platser. I Hyrule har Link & Co. det inte riktigt lika lätt, här har de två konspirerande jäklarna placerat nycklar till kistor i andra kistor som placeras i rum med låsta dörrar, vilkas nycklar sedan getts till illasinnade monster! Helt absurt!

För att inte tala om kistmakarna i Final Fantasy-världarna! Här sysslar de dessutom med djur/monsterplågeri på hög nivå! Vad är det för sadistisk jäkel som får för sig att stoppa ner monster i lådorna? Tro fan att de blir arga och attackerar när de väl blir utsläppta därifrån. Näe, kistkartellen, det här håller inte!

Om någon där ute tillhör eller känner någon som till hör kist- och nyckelkartellen får ni gärna förklara er absurda affärsidé för mig i kommentarsfältet.