Nu händer det grejer!

Det fullkomligt kokar i spelsverige just nu. Svenska spelutvecklare är fler och hetare än någonsin och profiler som Minecraft-skaparen Notch (Marcus Persson) har hjälpt medierna att få upp ögonen för tv-spel mer än tidigare.

April verkar kunna bli en stor månad för spel i svensk media, då en hel del grejer verkar ha premiär. Vi kommer få en helt ny speltidning vid namn Laser. Det är alltså Bonnier som äntligen hoppat på speltåget och tidningen beskriver sig själv som att vara mer lättillgänglig än t ex Level för icke-hardcore gamers. Året ut är det tänkt att tidningen ska släppas med lite längre mellanrum än en månad för att testa hur den tas emot, men går det bra verkar det bli en månadstidning. En rolig grej är att en av våra allra flitigaste kommentatorer på Kraid, Tommy Håkansson på bloggen Svampriket är en av skribenterna!

Första numret finns i butik på tisdag.

I dagarna dök även en teaser om ännu en ny speltidning upp på internet. Detta ska alltså INTE vara Laser utan något helt annat. Mer info än vad som finns på adressen http://www.1104051105.se/ finns inte, utan det är bara att vänta till nästa vecka och se vad det kan vara.

Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

Fast den kanske största satsningen i svensk spelmedia just nu är såklart P3 Spel. Mig veterligen har det inte funnits något program om spel i public service sedan Syntax Error gick på samma kanal för en herrans massa år sedan. Programledare för P3 Spel blir Angelica “Xboxflickan” Norgren, och med sig har hon Victor Lijonhufvud, redaktör på Press2Play samt regissören och spelälskaren Josef Fares.

Första programmet sänds nu på söndag klockan 14.03, check it out!