Veckans speltriss v.15 – Färglöst

Ny vecka, ny speltriss, nu kör vi! Temat som EmmyZ valt ut den här veckan kontrasterar till förra veckans “Go Green” och är helt enkelt “Färglöst”. Här på Kraid fortsätter vi med retro, och drar det till sin spets.

Först ut är spelet Asteroids från 1979. Spelet är en riktig arkadklassiker utvecklad av Atari och har kommit i ungefär en miljard versioner efter originalet.

Samus i mitt hjärta. Tre veckor har jag gjort veckans speltriss, och tre gånger har Samus varit med. Här ser vi henne i färd med att plocka upp morph ball ur händerna på en Chozo-staty.

Innan vi fick smartphones med Angry Birds var Snake på Nokiatelefonerna det hetaste man kunde spela på sin nalle. Själv har jag spenderat otaliga timmar med att försöka slå high score i spelet på min Nokia 3210.