Spelat: Warhammer 40k: Space Marine

wh40k

Det var nästan 20 år sen jag såg min första Space Marine-figur, det var kärlek vid första ögonkastet och även om mycket har hänt med dessa soldater sedan dess så finns min kärlek till dom kvar. Därför blev jag alldeles varm när jag fick reda på att det skulle komma ett brutalt actionspel med mina rustningsklädda vänner.

Historien utspelar sig på planeten Graia, en sk. Forge World, hela planeten är en enda stor fabrik för jättelika stridsmaskiner som kallas för Titans. Orker har invaderat Graia för att ta kontroll över dessa maskiner och det är nu upp till tre Space Marine att stoppa orkerna för att bana väg för resten av imperiets trupper. I rollen som Captain Titus anländer du till planeten på ett minst sagt udda sätt i öppningsuppdraget som sätter tonen för hela spelet. Väl nere på marken möter man upp med sin två kamrater och den verkliga striden kan börja.

Space Marine har inget cover-system, istället är stridssystemet utformat så att man slipper hålla tillbaka eller gömma sig och man återfår sin hälsa genom att slakta sina fiender på mer eller mindre kreativa sätt i närstrid. Till sin hjälp har man flera olika vapen, både skjut- och närstridsvapen, och ju längre spelet går desto fler vapen och färdigheter får man tillgång till. Detta gör att spelet inte hinner bli enformigt eller långtråkigt. Om jag blir tvungen att klaga på något så är det nog att ibland kan det vara lite väl långa transportsträckor, men jag antar att det är för att man ska få en känsla för hur sjukt stor den här fabriken egentligen är. Spelet hade gärna fått vara längre också, mycket längre.

Avslutningsvis säger jag att Space Marine är ett bra spel, ett riktiga bra spel, kanske t.o.m. årets spel! Känslan när man får ett Jump Pack och sin Thunder Hammer kan knappt beskrivas, trots att man är långt ifrån odödligt känner man sig så gott som ostoppbar. Det är som en pojkdröm som har gått i uppfyllelse, äntligen kan man uppleva hur det är att som genmanipulerad supersoldat stå där på slagfältet och vara universums sista hopp.

Format

PC / XBOX360 / PS3

Släppdatum

9 September 2011

Utvecklare

Relic Entertainment

Betyg

5/5

Sammanfattning

Brutal action på högsta nivå när tre Space Marines tar sig an tusentals orker.
Det är som en pojkdröm som har gått i uppfyllelse, jag fullkomligt älskar det!

Grymt känsla i vapnen, underbart blodiga strider.

För kort, vågar man hoppas på en uppföljare?