Speldrömmar

Civ-II

Jag går igenom mina vapen och min utrustning. Allt är i perfekt skick. Ammo, check. Jag dubbelkollar så att HUD:en är korrekt. Energinivå och radar, check. Jag håller upp en hand framför ansiktet, knyter min metalhand och öppnar den. Fingrarna viker sig utåt och bakåt, upp och in i underarmen och ut skjuter ett tunt blad på cirka 50 cm, vassare än det bästa katanasvärd. Bladet åker in igen, min hand formas på nytt och tar tag i ett handtag och samtidigt som jag sätter min fot i helikoptern lyfter den.

Så började en dröm jag hade härom natten. Resten av drömmen är suddigare, men av någon anledning fastnade början. Och för att bekräfta mångas misstankar så har jag spelat mycket Deus Ex: Human Revolution senaste tiden. Och det ena hänger ju säkert ihop med det andra. Och det är inte första gången mina drömmar inspireras eller rent utav utspelas i spel.

Oftast drömmer jag om och/eller i spel när jag spelar något intensivt, som t.ex. Deus Ex just nu. Andra spel som finns på min “drömlista” är bland annat Fallout 3, Fallout New Vegas, TES IV Oblivion, Metal Gear Solid, Mass Effect 1 och 2 och många andra rpg och actionspel. Och det känns ganska självklart att dessa stora världar med tonvis av innehåll och historier gör sig bra i drömvärlden. Och en hel del spännande drömmar har jag haft i dessa Världar. Men dom drömmarna är inte dom mest intressant jag haft.

Bejeweled 2, Solitaire, Geometry Wars² och en hel hög andra mindre självklara spel som jag drömt om eller i. Men min favorit speldröm till dags dato är…. *trumvirvel* Civilization II! Jag hade en lång dröm som var precis som spelet. Grafik, spelmoment, allt var som i spelet förutom att det inte fanns något mellan mig och spelet, som om allt visades direkt i mina ögon. Rådgivare dök upp och sa “I concur”, jag byggde arméer som jag invaderade städer med och jag byggde underverk. Ja, precis sånt som man gör i Civ II, men jag var så mycket närmare. Jag var Gud!

Jag kan ju inte vara den enda som drömmer spel. Vad har ni haft för spel drömmar?