Blizzcon’11 – Teh sammanfattning av första dagen

blizzcon

Fredagar brukar vara en sådan dag där man inte lägger lika mycket tid framför sitt tv-spel eller brädspelande. Istället är det fredags-mys som gäller med familj och närmaste vänner. Film, fest eller gravt svinande på en parkbänk är de sysselsättningar det svenska folket helst utövar en sådan kväll. Men det många inte vet är att på andra sidan jordbollen så firar USA just denna afton BLIZZCON’11 och som väntat har Blizzard släppt sjukt mycket smaskiga nyheter om sina spel, gamla som nya. Som en riktigt no-lifer så har jag ingen form utav fredags-mys, istället har jag gjort en riktigt fin sammanfattning av de största nyheterna som hittills hunnit bli bekräftade under första dagen.

STARCAFT

Nya Heart of the swarm-enheter avtäckta

Hela 8 stycken nya enheter kommer vi få gotta oss med i den nya expansionen. Är man bra på matte så skulle man kunna ifrågasätta hur i hela friden 8 nya enheter går att fördela på tre raser? Jo seru, medan Terran och Protoss gladeligen får tre enheter var får Zerg nöja sig med två. Namnen på de nya enheterna är följande. TERRAN: Warhound, Battle Hellion och Shredder. PROTOSS: Replicant, Oracle och Tempest. ZERG: Viper och Swarm Host - Mer info

Ny Heart of the Swarm-trailer

Som vanligt så ligger alltid Blizzard i framkant när det gäller trailers. Man blir ju inte mindre sugen på Heart of the Swarm efter man sett den här. Btw, vad är grejen med den här disten som förekommer i alla trailrar nu förtiden? (BF3 och MW3 tex) - Trailer

WARCRAFT

Mists of Pandaria bekräftat

Inte helt oväntat är en ny expansion bekräftad till World of Warcraft och även denna gång stämde rykterna. Mists of Pandaria kommer den att kallas. De stora nyheterna är bland annat en ny spelbar ras(Pandaren), ny heroclass(Monk) och ett helt nytt talent-system. LVL-capen är höjd till 90 och en ny kontinent vid namn Pandaria kommer att dyka upp. – Mer infoTrailer

World of Warcraft goes Pokémon

Tycker du att ditt svärd är lite tungt? Börjar du bli lite gammal och trött efter 5 års PVP:ande? Nu lämnar Blizzard över slagsmålen till dina PETS som man kommer kunna hitta runtom hela Azeroths vildmark. Likt Pokemon ska man härdanefter kunna lvla, byta, sälja och slåss med sina små rackare. Ett ganska kul tillägg måste jag medge! - Mer info

Blizzard lockar tillbaka Wow-spelarna

Blizzard försöker locka tillbaka de förlorade spelarna med att man kommer att få Diablo 3 GRATIS ifall man binder sig ett år till World of Warcraft. Dessutom får man en speciell flying-mount till sin karaktär samt direkt tillgång till beta-testning av Mists of Pandaria när den dyker upp. Tänk på att erbjudandet endast gäller under en begränsad tid. – Mer info

DIABLO

Diablo 3 Collectors Edition detaljerad

Ännu en gång skämmer Blizzard bort oss fans med ett riktigt fullspäckat Collector Edition-paket. Likt SC2 CE:n så hänger det med ett USB-minne där föregående Diablo-spelen ligger begravda. USB-minnet ser också rätt passande ut som “The Soulstone”. Behind the Scenes BLURAY/DVD är inkluderat, exklusivt ingame-material till både SC2 och World of Warcraft, Soundtrack, ett kranium från självaste Diablo och en Artbooklet hänger också med. Jag kan säga redan nu att jag ångrar INTE min förbeställning – Mer info

Ny Diablo 3 trailer

Vad skrev jag förut? Är Blizzard THE BOSS på att fingra ihop trailrar? Jo, det gjorde jag nog. – Trailer

En Diablo Retrospective är släppt

Mitt bland all Diablo 3-hysteri har Blizzard de barmhärtige släppt en liten tillbakablick till Diablo-serien. Alla va ju inte riktigt med på den tiden då det släpptes. Jag är RIKTIGT jäkla glad att jag var med då min Diablo-period är nog bland de bästa jag haft i mitt lilla gamer-liv. Sjukt värt att lägga 4 minuter på. - Video

MASHUP

Blizzard DOTA utannonserat

WTF?.. W.T.F.????…. är precis det jag tänkte jag såg denna utannonseringen. Jag antar…. Nej jag vet att detta inte är project TITAN. För det vore skamligt? Dock skulle jag nästan tro att detta har startat som ett internt skämt inom Blizzard som nu blivit verklighet. Är inget fan utav spelgenren, men fan nu kan den ju bli intressant när man kan spela med hjältar som Arthas, Kerrigan och Thrall!  - Video