Ja’ ä’ int’ bitter

Resten av redaktionen har tillbringat helgen på Gamex, årets höjdpunkt och paradis för alla spelare. Men vissa av oss är alldeles för fina för att gå på en slibbig nördmässa (läs: jag bor i utlandet, fick inte ledigt och är inte det minsta avundsjuk!!!). Medan mina Kraid-kamrater har vältrat sig i allsköns spel, släppta som osläppta, har jag suttit och ugglat i Baltikum, ett område som är hopplöst förgätet av spelgudarna.

De andra farbröderna fick testa Skyward Sword – denna farbror testade Rigas Sampanietis (lettisk “champagne”). Bortsett från att det smakade skit, var fullständigt analogt och inte har något överhuvud taget att göra med dator- och tv-spel, var det precis som Zelda. *host* Eh… Ja…

I alla fall: 1-0 till Niclas.

Mina kära medbrottslingar satt och mös med EmmyZ i pressrummet och snackade spel – jag blev fast på en gammal sovjetisk spårvagn och fick prata med fyllon på ett språk jag inte behärskar. Som bonus fick jag erfara vilken fin hygien folk i allmänhet har. Det är inte varje dag man får träffa EmmyZ i ett pressrum, men det är en än mer unik upplevelse att bli hostad i ansiktet av en uteliggare samtidigt som man önskar livet ur sig själv på en stalinistiskt lagd spårvagn. Det är väl uppenbart att jag gick segrande ur denna rond?

Niclas: 2, Kraid: 0

Den övriga redaktionen fick testa Diablo III, Modern Warfare 3 m m – jag fick testa på att bli hånad av ryska fjortisar för mitt val av armé i Warhammer. Medan de övriga farbröderna lade sina svettiga labbar på några kommande storspel, förärades jag med att få min sexuella läggning ifrågasatt av en rysk snorunge med moppemuscha och kamouflagekläder när jag besökte min lokala Games Workshop-återförsäljare:
- You play High Elves?
- Yes, I do.
- They gay…
- Ok, sure buddy.
- You also homosexualist?
- … *suck* …Yes, I am gay. Playing as the High Elves made me gay.
- Chort vozmi! :D *ryskt fjortisbabbel*

Ehm… Ja… Även denna rond kammade jag helt klart hem! 3-0 till Niclas!

Där ser ni vad ni gick miste om när ni av någon anledning valde att åka till GameX istället för att bosätta er i Lettland.

Jag vann, ni förlorade.

JAG ÄR INTE DET MINSTA BITTER!