Bioware och e-sport på Gamex

Gamexheader

Så var det fredag igen, och då tänkte jag att det är dags för lite samhällsinformation i form av nyheter från Gamex. Som en av de officiella bloggarna för mässan känns det relevant att berätta vad som erbjuds i Kista i november. Framför allt är det två större grejer som presenterats i veckan.

Ny e-sporttävling

Det första är att kvalen till e-sporttävlingen Thor Open kommer att hållas någon gång under helgen. Men med den minimala mängd information som delgetts säger varken när eller vi vilket/vilka spel. Det enda vi får veta är att det är en ny tävling som kommer att omfatta över 20 000 spelare. Kul med mer e-sport, men lite mer info vore att föredra.

På tal om e-sport så har Sverok sett till att det blir mer av den varan på mässan. E-sportsevangelisten Sebastian Sjöberg kommer att finnas på plats och hålla ett seminarium om sporten som arena för att skapa professionellamöjligheter. Även den fantastiska Ina Bäckström kommer till Gamex för att snacka om nätverkande med sitt engagemang i BarCraft som utgångspunkt. Det är något jag personligen ser väldigt mycket fram emot eftersom vi på Kraid verkligen gillar Ina!

Bioware på besök

Mass Effect- och Dragon Age-skaparna Bioware är ute på något de kallar “european tour” och gör ett stopp på Gamex. Deras fokus ligger enligt dem själva på communityt och fansen, och det är lite community managers och cosplayers som är på plats. Det kommer att bli en del filmvisningar, lite cosplay-show och signering. Men det som faktiskt verkar intressant, och inte bara rent publikfrieri, är att de kommer att hålla två stycken Q&A där de svarar på frågor från communityt. Har vi tur kanske vi kan få reda på lite mer om, det av många så efterlängtade, Dragon Age 3. Om inte så uppmanar jag intresserade läsare att dra dit och pressa dem på information! Biowares schema för Gamex är som följer:

Fredag 2 november:                

  • Allmänt besök
  • Kl 16.00 – Biovisning, konferensrum E4
  • BioWare Gamex After Party

Lördag 3 november:

  • Kl 11.00 – Besök på Sci Fi Bokhandeln
  • Kl 13.00 – Cosplay Session med Holly Conrad, EA Booth Cosplay Corner
  • Kl 15.00 – Q&A-panel, ställ frågor till BioWare, konferensrum E4

Söndag 4 november:

  • Kl 13.00 – N7 Precelebration! Öppen Q&A-panel, swag signings, EA Booth
  • Kl 15.00 – Biovisning, konferensrum E4

En djävulskt massa spel

Spelas ska det ju göra på en spelmässa, och nu verkar det som att i princip alla “de stora” kommer att vara där och låta oss prova på nya och kommande spel. Jag är lite extra glad över att Ubisoft gör comeback efter förra årets miss, och jag ser fram emot att utmana framför allt Svampriket i både Rocksmith och Just Dance 4. Och just ja, behöver jag säga något mer än NI-NO-FUCKING-KUNI!?