Gamex-uppdatering – snart är det dags!

Gamexheader

Det börjar dra ihop sig! Om bara lite mer än en vecka sitter undertecknad på tåget upp mot Stockholm för flera dagars nörderi på Gamex. Därför tänkte jag passa på att komma med ännu en uppdatering om vad vi har att vänta på Sveriges största spelmässa

Nintendo-SM kommer tillbaka

Efter några år i träda återuppstår Nintendo-SM! Det är öppet för alla att testa sina färdigheter i moderna klassiker och tävla om första priset som är en Wii U Premium med extra allt, samt äran att titulera sig Svensk mästare i Nintendo. De två spel vi vet ska vara med i tävlingen är Mario Kart 7 och Mario Party 9. Övriga titlar är än så länge hemliga och det kan bli precis vad som helst. Så dags att öva upp reflexerna och tryckar-tummarna. Vad jag vet så kommer Tommy från Svampriket att delta, och han ska vara en jävel på just Mario Kart 7. Men känner jag Gaminggrannar rätt så kommer även Dave att ställa upp. Då blir det riktigt intressant eftersom han är helt löjligt bra på de allra flesta tv-spel. Kanske skulle man själv ställa upp, dock för skojs skull då jag inte har några som helst skills.

Kvalen hålls de tre första dagarna, och finalerna på söndagen.

“Project Nathaniel” premiärinspelar

Inte långt efter det att Sveriges i särklass största spelpodcast, RadioGamer lade ner så kommer nästa projekt från Christian Hedlund, Jonas Berglöf, Tove Bengtsson och Peter Kjellin, nämligen Project Nathaniel. Gängets nästa podcast har blivit backat av inget mindre än produktionsbolaget Swartling Produktion och lär bli större och nördigare än någonsin. Den absolut första inspelningen av programmet, vars namn fortfarande är okänt, kommer att ske på Gamex! Närmare bestämt klockan 13 på lördagen den 3 november i rum E4. Så ta er dit, ni som gillade RadioGamer.

Premiärvisning av Mass Effect-film

EA nordiska community manager, Lion Martinez har meddelat över Twitter att världens första visning av filmen Mass Effect: Paragon Lost kommer att ske under mässan. Närmare bestämt på lördagen den 3 november klockan 16, på Stars on Stage-scenen. Filmen följer James Vega och hans specialstyrkor när de kämpar mot The Collectors.