Rockvirtuoserna får sig en utmaning

Rocksmith

Så kom det äntligen. Musikspelet som skulle toppa alla musikspel, Rocksmith. “Hur då?”, frågar du dig? Jo, det är nämligen så att du pluggar in en helt vanlig gitarr eller bas i din konsol eller pc och spelar låtarna “på riktigt” så att säga. I början är det lätt med enstaka noter, men den flyhänte strängbändaren jobbar sig snart upp till att spela låtarna 1:1, alltså precis som de låter. Det visade sig inte vara helt lätt, inte ens för erfarna gitarrister som mina vänner Lucas och Armand. För oss andra tre, som är trummis, basist respektive icke musicerande blev det ännu svårare, speciellt efter oräkneliga mängder öl.

Att recensera Rocksmith är i princip omöjligt, även om jag kommer försöka mig på det till spelsidan i City. Det är mer av en virtuell gitarr- och basskola än ett spel. Men i stället för att läsa om min, Lucas, Hubbas, Armands och Tyas första kväll av många med Rocksmith hänvisar jag till klippet nedan. Mycket nöje!