Gamex dag 1 – intryck

Gamexheader

Så var första dagen av Gamex 2012 över. Vi har spelat, minglat, plåtat, filmat och myst. Vi har även lyssnat och tittat på inspelningen av veckans avsnitt av P3 Spel. När vi nu har samlat oss och våra intryck tänkte vi att vi skulle dela med oss av dem och dagens bilder.

Niklas

Dagen har minst sagt gått i 190. Det började starkt med Sim City som verkar riktigt lovande. Du kan läsa utökade intryck av det i tidigare inlägg. Sedan var det dags för lite promenad på golvet och att prova på lite spel. Jag försökte mig på lite Wii U eftersom jag inte haft möjlighet att prova den tidigare. Wii Fit U var det som stod på schemat och balanserande av tårta på ett fat. Att springa på stället på Wii Fit-brädan och balansera med kontrollen var fanimej inte lätt, men rätt skoj! God of War: Ascension har också provats på, och det går minsann inte av för hackor! Man har lyckats göra mer av allt. Mer blod, mer hjärnsubstans, mer action och mer testosteron. I like! Dagen avslutades med ett parti av senaste Farming Simulator. Det…. Funkade inte alls. Det var någon slags beta, och efter tio meter dog min traktor och ville inte starta igen. Då var det inge kul längre.

Joel

Dagens intrycksbomb exploderade i mitt ansikte då jag närmade mig God of War Ascension båset. Redan när jag kikade in höjdes pulsen lite. Och efter en liten stunds väntan fick en handkontroll i näven och tryckte på start. En kort resa började. Kort men alldeles, alldeles underbar. Det var snabbt, våldsamt, överdrivet, blodigt och allt som God of War ska vara. Fast snabbare, smidigare och framförallt snyggare. Ja jösses, vad snygg det är. Och jävligt ösig action. En kvart efter mitt lilla möte med Kratos pumpade det fortfarande lite adrenalin genom kroppen. Jag tror minsann att det blir både ett och två återbesök under helgen.

Peter

Trots en heldag på mässan har jag inte hunnit spela så mycket ännu, men har ändå massor av intryck från första dagen. Det som främst sticker ut är den fantastiska atmosfär som uppstår av att tiotusentals spelnördar umgås under samma tak. Att skämta, prata och skratta med andra bloggare, spelfans och utvecklare är en lika stor del av mässan som spelen i sig. Men en runda Rayman Legends med Niklas och Joel blev en upplevelse av en snudd på unik och riktigt uppfinningsrik speldesign. Det är väldigt kul att se hur en så gammal genre kan fortsätta utvecklas men ändå hålla kvar samma, enkla spelglädje.