Peter har aldrig spelat: Donkey Kong Country

donkeybanner

Det är något både magiskt och nybörjaraktigt över Kraid så här i början på året. Vi har spelat in pilotavsnitt av vår podcast, Niklas har fått sin egen inspelningsutrustning och jag väntar på att köpa min egen Hauppauge HD PVR.

Eftersom de enda två konsoler jag någonsin ägt är NES och PS3, så har jag på äldre dagar bestämt mig att det finns mycket jag har missat. För mycket. Så jag köpte mig en SNES-enhet här om månaden med två handkontroller och två spel. Idén som föddes kort därefter var att jag borde spela in tillfällena när jag spelar vissa spel för absolut första gången. Att helt enkelt göra en Lets Play-video samtidigt som jag ger mina intryck av spelet live! Så tanken är att serien ska heta “Peter har aldrig spelat” och kommer i första hand att gälla spel till Super Nintendo. Som det brukar vara med mig när jag får en rolig idé, så har jag svårt att hålla mig från att sätta igång. Så vad jag gjorde var att jag ställde min filmkamera framför TV:n, kalibrerade in skärmen så gott jag kunde, och satte igång en testinspelning. Mest för att känna på formatet och hur det är att klippa, men också lite för att höra med våra läsare om det är en bra idé eller inte. Retrospelande görs ju på så många håll och kanter, men jag tycker det känns viktigt att föra en dagbok över en 30-årings helt färska upplevelser av spel som kom för 20 år sedan.

Utan att gå in längre på vad jag tänkt göra och när det kommer, så vill jag bjuda er på den här testinspelningen. Vi har som sagt testat massa nytt här på Kraid sen årskiftet, så det känns som att jag ändå kan slänga upp det här utan att skämmas för mycket. Det märks väl att det är en s.k “screener” då ljuset inte alltid hänger med, men man hör och ser väl vad som händer.

Så varsågoda! Peter svär, misslyckas, missförstår, stönar och svamlar sig igenom första banan till sitt första Game Over i Donkey Kong Country!