Den förlorade generationen

ps2

Det här med att ge spel en ärlig chans är något jag under en ganska lång period var jävligt dålig på. Tilltalade inte spelet mig de första 15 minutrarna, så åkte det raka vägen tillbaka till hyllan. Och det fanns en ganska stor grund till det beteendet – Min såkallade “Piratperiod”. Det var jävligt lätt att hamna i fällan som utfattig student. Att ha ett obegränsat spelbibliotek var ju inget man nekade till när man fick chansen, för man brydde sig helt ärligt inte om konsekvenserna. Detta är något jag absolut inte är stolt över idag, och kommer aldrig att uppmuntra någon till att ladda hem upphovsrättsskyddat material. Att säga “Jag hade inte råd” är aldrig en godtagbar ursäkt. Har man inte råd, så får man helt enkelt vara utan.

Under Playstation 2-generationen spelade jag knappt någonting

Idag ångrar jag mig bittert, då man fick betala ett ganska så saftigt pris i utbyte: mitt spelintresse höll på att dö ut totalt. Under Playstation 2-generationen spelade jag knappt någonting för att jag de första månaderna med konsolen tankade hem allt som släpptes, provade sedan spelen i en kort stund för att sedan byta till nästa. Så man kan säga att jag påbörjade en sjuhelvetes massa spel, men några större upplevelser från den generationen var jag aldrig med om. Okej, det kan vara så att alkohol började bli spännande under denna perioden också, så det kan ju vara en liten faktor till varför man inte befann sig hemma alla kvällar framför tvn, men det är en helt annan historia.

Vad jag har förstått nu i efterhand så har jag gått miste om en massa guldspel som jag vet att jag skulle älskat idag, och jag ska när tillfälle ges, försöka gottgöra mitt dumma ungdomliga beteende med att köpa hem de spel som jag finner intressanta från generationen. Sony ger mig också en liten andra chans att hinna ikapp några nyckeltitlar till Playstation 2 som dom återutger till Playstation 3 och VITA.

Det har ju redan släppts en hel del titlar som Metal Gear Solid HD Collection, Shadow of the Colossus/ICO HD och God of War HD Collection. Men det finns ett spel jag grämer mig över att jag aldrig kommit till skott med, och det är Final Fantasy X. Många anser att det är det bästa FF-spelet, ja till och med bättre än sjuan OCH sexan, hur det nu är möjligt. Ny förbättrad grafik och 30 minuter extra slutscensmaterial är det man får med i plusmenyn och jag kan knappt vänta till jag äntligen ska få sätta tänderna i spelet. Om jag inte missminner mig, så ska det släppas väldigt snart, men något officiellt releasedatum har man inte sett röken av. Väl?

Ni som var lite mer aktiva än undertecknad under denna perioden, vilka spel är era favoriter till Playstation 2? Finns det något(som inte är släppt i HD) spel ni tror kommer hålla precis lika bra idag, som det gjorde då?