Fest och spelmys på Kraidival 2013

kraidival2013

Förra sommaren samlades i princip hela Kraid-redaktionen i Malmö för samkväm, planering, fest och kramar. Vi kallade det för Kraidival. Under den gångna helgen gjorde vi det igen. Efter två års Kraidivalande har det blivit något jag ser fram emot oerhört mycket.

Kraidival 2013 hölls i Falkenberg av alla ställen. Ni kanske undrar varför? Det är helt enkelt för att Henke är den som är mest vuxen av oss och har såväl bilar som hus till förfogande, och till på köpet en riktigt gedigen spelsamling.

Enda avbrottet i hetsdrickande av öl och tv-spelande var för en liten avstickare till bowlinghallen.

Tidigt i fredags morse satte jag mig på tåget från Malmö till Falkenberg efter att ha packat ner det nödvändigaste: tandborste, underkläder, en flaska sprit och en hel tygkasse med spel. På Stortorget sammanstrålar jag med en sprudlande glad Peter och ölen börjar flöda redan vid lunchtid.

Efter bastu, Sveriges godaste kebabpizza och ytterligare några öl var det dags för det stora spelbytet. Vi hade alla tagit med oss de recensionsexemplar vi kunde tänka oss att bli av med, och i tur och ordning valde vi nya spel i högen att ta med hem. Rätt snabbt kunde vi konstatera att vi spelat mycket skit det senaste året, och kvar blev en hel hög som ingen ville ta i ens med tång.

Helgen förflöt som sig bör. Enda avbrottet i hetsdrickande av öl och tv-spelande var för en liten avstickare till bowlinghallen. Där visade det sig att bowling inte är den starkaste grenen för någon av oss, även om Niclas var strået vassare än oss andra.

Det blev en helt fantastisk helg, och den bästa Kraidivalen hittills! Vi har gäspat oss igenom Amnesia – A Machine for Pigs och kört Super Mario Bros. på NES och SNES samtidigt, bredvid varandra, för att se om något var snabbare än det andra. Det enda vi fick reda på var dock att vi var så berusade att det tog tre liv att klara bana 1-1. Det har även lirats Ice Climber, Pocky & Rocky, Super SWIV och Street Fighter 4. Kort och gott, en toppenhelg!

Medan ni förbannar er själva för att ni inte är en del av Kraid-redaktionen och därför inte var bjudna kan ni kolla in hur kul vi hade i bildspelet här nedan. De bilder som uppenbarligen är tagna med en halvkass mobilkamera är mina, de som är systemkamerafina har vår vän Emil tagit. Rörliga bilder dyker upp vid ett senare tillfälle, då utlovas än mer nonsens, galenskap och derpness.