Orka next-gen

niclasflipps

Det är den där tiden igen, den som infaller i med 7–8 års mellanrum; det är tiden då spekulationer, hype och fanboyism når sitt klimax och blandas i en ohelig röra. Minsta lilla nyhet förstoras upp, feltolkas och antas som sanning av en hel spelvärld; det är dags för generationsskifte.

Jag minns förra generationsskiftet mycket väl: Wii skulle revolutionera precis allt, PS3 skulle ge oss fotorealism och Xbox 360 skulle ge oss samma sak, fast med fler tredjepartsspel. Men riktigt så blev det ju inte i slutändan. Visst fick vi nya spel, upplevelser och spelsätt, men det var bara samma gamla recept, men förfinade, snyggare och i ny förpackning.

Vi fick rörelsekontroller, DLC och nedladdningskoder, men det mesta förblev detsamma. Så kommer det att bli denna gång också, oavsett vad spelföretagen försöker slå i oss. Det kommer ingen revolution, lugna dig.

Medan alla andra förbokar PS4 och Xbox One och är überpepp, lutar jag mig tillbaka och har inte ens planer på att köpa någon av dem. Någon gång direkt efter släpp kommer jag att gå besöka någon vän och se vad all ståhej handlar om, konstatera att släppspelen är snygga, men tämligen taffliga och framstressade. Sedan går jag hem och spelar alla spel till PS3 och Xbox 360 som jag inte hunnit med, i väntan på att de dugliga storspelen till lillebröderna kommer. Jag tror jag använder min tid bättre på så sätt.