Äventyrsdags i godislandet

Recension av Adventure Time: Explore the Dungeon Because I Don't Know

Adventure-Time-title

Jag tänker inte ljuga för er. Jag är ett stort Adventure Time-fan och det påverkar med all sannolikhet mitt omdöme när det kommer till det här spelet. Men trots min kärlek till Pendleton Wards superpopulära serie är jag inte fullkomligt hänförd. AT:E (alternativt AT:ETDBIDK) är ett klassiskt hack-and-slash-spel där man krälar igenom nivå efter nivå av ruinliknande grottnivåer för att samla skatter så att man kan uppgradera sina förmågor. Spelet har sin charm, och är ett trivsamt samarbetsspel att lira i soffan med sina vänner men i slutändan så var det kanske inte så mathematical.

Fängelsehålorna under Princess Bubblegums slott är omöjliga att fly ifrån. Ändå har mängder med fångar lyckats rymma och prinsessan behöver hjälp, närmare bestämt er hjälp, med att utforska källarnivåerna och ta reda på hur de tagit sig ut eftersom hon själv är upptagen med annat.

Till en början har man Finn, Jake, Cinnamon Bun och Marceline att välja på, men man låser upp fler protagonister under spelets gång och varje karaktär har sina egna styrkor. Marceline kan till exempel flyga rakt över avgrunder och vattendrag, vilket gör att hon kan komma åt platser som för andra karaktärer är onåbara.

Från en slags central hub, vilken utgörs av området framför entren till PBs slott, kan man välja vilka karaktärer man vill spela, uppgradera sina färdigheter och köpa diverse hjälpmedel från Choose Goose, innan man ger sig av. Väl nere i underjorden får man snällt nöta 5-10 nivåer innan man får komma upp till ytan igen och spendera sina samlade skatter. Var noga med vad du väljer att spendera guldet på dock, för allt som förblir ospenderat tar prinsessan ut i godis-skatt innan du klättrar ner i mörkret igen.

Vi talar om ett ganska klassiskt dungeon crawler-upplägg här, klätt i Adventure Time-skrud och förgyllt av röstskådespelarna från serien. Dock är själva gameplay-biten så repetitivt att till och med ett inbitet Adventure Time-fan som jag tappar intresset efter 30 nivåer av 100.

Upplägget känns ändå passande för Adventure Time-världens konstanta refererande till klassiska rollspelsäventyr. Detsamma kan man säga om den retroinspirerade pixel-grafiken men det räcker inte för att göra spelet till en fullpoängare.

Adventure Time: Explore the Dungeon Because I Don't Know

Format

PS3, Xbox 360, Wii U, PC, 3DS

Släppdatum

Ute nu

Utvecklare

WayForward

Betyg

2/5

Sammanfattning

Klassisk hack-and-slash med retrografik och skön Adventure Time-humor. Gameplaymässigt alldeles för repetitivt men ganska kul att spela tillsammans med någon. Definitivt mer för inbitna Adventure Time-fans än för fans av spelgenren i stort.


Att man kan spela tillsammans med upp till 3 vänner på samma konsol gör det till ett trivsamt soffsamarbetsspel. Röstskådespelarna från serien gör ett kanonjobb även i spelet.

Repetitiva nivåer och oinspirerade boss-fighter fick mig att tappa spellusten helt.