Topp 5 Playstation-spel | Blutt’s Choice #4

WILD ARMS

Jag minns det som om det vore igår. Precis hemkommen från Gameshop i Varberg och i hela tjugo minuter hade jag suttit i bilen och vänt fodralet ut och in i den ivriga väntan på att få spela spelet.

Grejen var att jag aldrig hade hört talats om Wild Arms innan. Jag hade precis fått ihop tillräckligt med pengar för att köpa mig ett spel, plus att farsan hade fixat ett Multi X-chip till mitt Playstation så jag kunde även köpa mig NTSC-spel! Det dubblade ju spelutbudet direkt. Och då var det bara att köra raka vägen till Gameshop och leta efter ett spel som såg coolt ut! Gissa om jag valde rätt.

Jag satte i CD-skivan och detta intro spelades upp:

Varje gång jag hör den kan jag inte låta bli att småle och samtidigt låta mig minnas alla härliga stunder jag haft med detta mästerverk.

Storyn börjar med att föräldralösa 15-årige Rudy jobbar på en farm i en liten hjälplös by. En dag kommer en okänd pojk som springer in i en närliggande grotta i sökandet efter ett elixir till sin döende far. Han går vilse i grottan och Rudy är inte sen att följa efter för att rädda pojken. Djupt inne i grottan vilar en stor demon som pojken lyckats väcka, Rudy har ihjäl demonen med sitt medfödda vapen som kallad “ARM”. Det är en sorts pistol/magi-liknande grej som Invånarna självklart blir rädda för och portar Rudy från byn.

Riktig klassisk story-inledning som många idag kanske inte lyfter ögonbrynen för, men för 14 år sedan tyckte man annorlunda!

Spelet släpptes först till Japan 1996 och året efter hade en amerikansk utgåva sin release (det var den versionen jag köpte). Européerna som inte hade Multi-X Chip fick som vanligt vänta ytterligare ett år. Vill man prova spelet idag finns det tillgängligt på det amerikanska och japanska PSN! Varför vi européer inte får lika mycket spel som de förstår jag inte.

Men det är ganska lätt att få tag på ändå, är bara att skapa ett Amerikanskt konto så kan man hämta hem det. Ironiskt nog så fick jag precis reda på att spelet var tillgängligt på PSN, och har varit ganska länge, så det blir ju ett givet köp så fort man har råd!