Spel + välgörenhet = sant

Vi här på Kraid älskar smarta lösningar, och åtminstone jag beundrar företag som sysslar med välgörenhet. Varför då inte kombinera spel med välgörenhet? Telltale Games, som står bakom bland annat de nya Sam & Max-spelen har släppt en spelsamling som de kallar The Great Adventure Bundle 2010 där 25% av intäkterna går till välgörenhet.

Spelen i samlingen är klassiker som King’s Quest Collection, The Whispered World, Jack Keane och Penny Arcade Adventures. För att locka så många som möjligt till köp tillkommer två extra spel när det sålts ett visst antal av samlingen. Ett som redan låsts upp är Puzzle Agent, och vid 5 000 sålda samlingar kommer även det eminenta Sam & Max Season 2 att följa med.

Köparen kan själv välja mellan fem olika välgörenhetsorganisationer som pengarna ska doneras till. Samlingen kostar $19.95 vilket känns som ett ganska överkomligt pris på de titlar som följer med.

Länk till spelsamlingen hittar du HÄR.

Personlig reflektion: Heja Telltale, och fram för fler spelföretag att göra samma sak! Jag tror personligen att sådana initiativ genererar goodwill av ett slag som bara kan föra positivt med sig.