Årets rollfigur

6 December, en dag närmare Julafton och idag är det dagen då Årets Rollfigur skall koras! Jag har haft riktigt svårt att bestämma mig om vem som förtjänar denna platsen, det har stått emellan 3-4 stycken karaktärer, men efter många om och men har jag funnit vem som tilltalar mig allra mest.

Och det är en karaktär som vi för nästan exakt ett år sedan såg första glimten utav, slutet på 2009. Han är alltså inte helt ny i gemet, men OJ va han fortfarande strålar utav karisma och självsäkerhet. Spelet där han regerar är också ett utav de bästa spel-serierna jag vet. Hans företrädare Altaïr ibn La-Ahad är också han hård som sten samt en riktigt bra karaktär, men tyvärr blev hans stjärnstatus gravt misshandlad pga av en riktigt dålig start på Assassins Creed-serien.

Främsta anledningen till detta är alla upprepningar spelet led utav, så i dem flesta hem fick  tyvärr Altaïr mest agera dammsamlare. Men, så kom nummer två i serien och totalt regerade min värld, jag tror inte jag överdriver när jag säger att Assassins Creed 2 var det bästa spelet 2009. Istället för Altaïr fick man bekanta sig med italienaren Ezio Auditore da Firenze, vilket vi ännu en gång iår får följa i Assassins Creed Brotherhood. Vilket jag i skrivande stund inte har klarat av än om jag ska vara ärlig, men har kommit tillräckligt långt för att kora Ezio till årets rollfigur!

De rollfigurer det stod imellan var Ezio(Assassins Creed 2), War(Darksiders), Mario(Super Mario Galaxy 2) och Alan Wake(Alan Wake).


Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets rollfigur’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Gamingmama, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, Onlajn, Pixelviking, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar, Victoria Saade och Xboxflickan & Nikke.