Årets Utvecklare/Spelpersonlighet

Idag är det den 5 December, vilket betyder att nästa lucka skall öppnas bland Spelbloggarnas egna lilla Julkalender, skapat av Spelmalmer. Idag är det Henriks tur att utse Årets Utvecklare/Spelpersonlighet!

Är det något jag inte är insatt i, så är det vad som försigår bakom ridån vid spelutveckling och vilka huvudpersonerna i diverse spel är. Vissa “kändisar” som Hideo Kojima, Shigeru Miyamoto och Cliff Bleszinski känner man ju självklart till, men är inte mer djupgående än så. Trots bristen på den kunskapen från min sida har det inte frångått mig samt någon i hela spelvärlden för den delen vem Marcus Persson är, aka NotchMarcus är precis som vilken människa som helst med tio fingrar, men skillnaden mellan hans tio fingrar och våra är att hans fingrar har skapat ett spel vid namn Minecraft som i sin tur sålts i över 600 000 exemplar världen över! Det kallar jag en bedrift, och är jag den enda bland bloggarna  som utnämner honom till årets spelutvecklare blir jag rent och sagt chockad!

Jag har i ärlighetens namn inte provat Minecraft än med mina tio fingrar, men jag har de självklart i åtanke att spela det inom en snar framtid. Jag tror att hur mycket vi än försöker, så kommer varje svensk gamer prova Minecraft någon gång under sin livstid. Eftersom det bara kostar 100 kr, så är det ju inga problem alls för oss flesta!


Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets utvecklare’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Gamingmama, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar och Xboxflickan & Nicke.