Årets spel #5

Nu var det slut på kategorier, och från och med denna dag till den 24:de kommer vi att lista årets fem absolut bästa spel, med start på femte plats såklart! Skillnaden här är också att alla i redaktionen kommer dela med sig utav sin åsikt!

Henriks val:


På femte plats väljer jag Darksiders till Xbox 360. Att våga kopiera/inspireras utav stortitlar som Zelda, God of War och Portal är det inte många spelföretag som gör idag iom att orginaltitlarna är såpass perfekta att det krävs någon form utav idioti att ens komma på tanken att utmana dom. Men idioter finns det ju överallt och troligtvis vimlar det utav dom i Vigil Games, för dom utmanade och gick ur striden med livet i behåll tillskillnad från andra spelföretag vars öde inte riktigt såg lika ljus ut.(läs Visceral Games, Dante’s Inferno)

Niklas’ val:

På femte plats på min lista hittar vi det eminenta God of War 3. Varför? Jo, för att det är sjukt snyggt, jäkligt blodigt, och skalan är helt abnorm. Första banan är ett lysande exempel, där hela banan utspelar sig på en titan som klättrar upp för gudarnas hemvist berget Olympus. Det är bara så jävla fett så det är inte sant! Att emo-angst-daddy-issues-Kratos är en av de absolut argaste och mest överdrivna och coolaste spelhjältarna någonsin gör ju inte saken sämre heller.

Niclas’ val:

Det bästa spelet 2009, Dragon Age: Origins, lämnade mig med mycket mersmak. De 40 timmar spelet tog att ta sig igenom avverkade jag på tre dagar. Jag älskade det från början till slut; gameplayet var teh awesums och storyn var gripande och relaterbar. Grafisk lämnade det lite att önska och av någon anledning försvann karaktärernas hjälmar i mellansekvenser, men det var enkom petitesser. Gissa om jag blev så glad att jag nästan exploderade när jag bara behövde vänta fyra månader på expansionen!

I mars kom expansionen, döpt till Awakening. Även om det haltade lite dramaturgiskt, så var det ändå mer av det goda och på många områden en klar förbättring. Det var kanske inte fullt så bra som originalet på det stora hela, men det var mer av ett vinnande koncept. Tyvärr kunde man inte idka homofilt samkväm med alver som försökte mörda en denna gång, men även solen har sina fläckar.


Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets spel. 5:e plats’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar och Victoria Saade.