Spelat: Back to the future: Episode 2

future2

Telltale har gjort det till sitt signum att släppa högkvalitativa nytappningar av gamla peka- och klickaspel. Jag tänker framför allt på Sam & Max Season 1 och 2, samt Tales of Monkey Island. I och med Back to the Future tog de ett steg ut på okänd mark, men klarade eldprovet med bravur. Nu har episod 2 (och snart 3) släppts, och det är fortfarande bra, men ganska mycket samma lika.

I januari skrev Niclas recensionen av Back to the Future: Episode 1 och gav spelet en stadig fyra. Det har nu fallit på mig att spela episod 2 (jag spelade första också såklart) och säga min mening.

Eftersom det bara är en ny episod av samma spel finns inte mycket att säga om presentationen som inte redan sagts. Grafiken är fortfarande fin, och kontrollen är fortfarande i princip anskrämlig. Vad som dock lyfter spelet något enormt är dels musiken, som är olika tappningar på Tillbaka till framtiden-temat samt mysig nykomponerad stämningsfull musik, men också röstskådisarna.

Jag vill framför allt ge Telltale en eloge för att de lyckades gräva fram röstskådisen A.J Locascio. Han har fått ta över rösten till Marty McFly eftersom stackars Michael J Fox helt enkelt är jäkligt sjuk i Parkinsons sjukdom. Grejen med A.J är att han låter EXAKT som en ung Fox, ända ner till hans klassiska “Wow!”.

Om vi ska fokusera på det som är nytt så är det ju uppenbarligen storyn. Efter att ha räddat Doc åker Marty och han tillbaka till gamla goda 1986 för att leva livet som en normal tonåring. Här kan ju vem som helst lista ut att något gått fel i förra episoden, och precis så är det. Det visar sig att familjen McFlys ärkerivaler, familjen Tannen lyckats bygga upp ett stort brottssyndikat som terroriserar hela staden. Det blir alltså bara för Marty och Doc att åka tillbaka till 1931 för att ställa allt till rätta.

Även om det är kul att fortsätta historien man startade 1931, och att man gör klassiska Tillbaka till framtiden-duckningar undan två-timmar-tidigare-versionen av sig själv är jag lite besviken. Jag hoppades och trodde faktiskt att vi i varje episod skulle tas till en ny tidsålder. Gärna framtiden, eftersom jag älskar del två i serien! Men men, allt som allt känns storyn mer välskriven den här gången än i episod ett. Dock var det också lite väl lätt den här gången, och ingen direkt utmaning för de som spelat mycket gamla äventyrs och peka-och-klickaspel.

Format

PC (just nu)

Släppdatum

2011-02-16

Utvecklare

Telltale

Betyg

3/5

Sammanfattning

Episod två av Back to the Future: The Game är fortsättningen på en stark första episod. Bra grafik, bättre musik och ännu bättre röstskådespeleri väger upp för en urusel kontroll. Lite synd att det fortfarande utspelar sig i samma tidsperiod. Plus för en stark och rolig story.

Samma lika som ettan. Musiken, röstskådespeleriet och storyn

Lika samma som ettan. Samma gamla tidsperiod, bedrövliga kontroller