Kommer du att spela RAGE i höst?

rage

Storspel denna höst/vinter stavas med ett annat ord uppföljare, exakt samma visa som förra året. Spel som Uncharted 3, Assassins Creed Revelations, Gears of War 3, Battlefield 3, Modern Warfare 3, Diablo 3(förmodligen), Batman Arkham City, Elder Scrolls Skyrim och The Legend of Zelda: Skyward Sword är de spel som kommer rocka våra stugor, men dom gör också det ganska enkelt för oss att glömma bort eller helt enkelt prioritera bort nya IP:n som förtjänar lika mycket, eller kanske lite mer uppmärksamhet.

Jag tror inte på att RAGE kommer nå fantastiska försäljningssiffror, men utav kritiker och anhängare kommer det bli ett riktigt hyllat spel.

Själv är jag inte ens säker på vilka spel jag kommer hinna med de kommande månaderna, men ett spel jag helt säkert kommer att införskaffa är ID Softwares nya titel RAGE som släpps den 7 Oktober. Att detta spel troligen inte kommer bli förhandsbokat av så många kan jag till viss del förstå med tanke på ID Softwares ståndpunkt de senaste tio åren. Inget vettigt mer än Quake Live har dom släppt ifrån sig enligt mig, och då är det inte ens ett nytt spel.

2009 kom dock frälsningen, då gick företaget ihop med Bethesda Softworks vilket tror jag nu har resulterat i att ID har fått såpass mycket mer kompetens att de kommer att vinna tillbaka lite utav respekten som dom en gång i tiden innefattade. Jag tror inte på att RAGE kommer nå fantastiska försäljningssiffror, men utav kritiker och anhängare kommer det hyllas till skyarna.

RAGE är ett first-person-shooter/open world/racing-spel som utspelar sig i en postapokalyptisk värld och utav det ingame-material som finns att tillgå så verkar spelet vara en massiv blandning av spel som Bioshock, Motorstorm och Fallout. Tre spel jag verkligen avgudar. Enligt ID ska racingen vara en stor del utav spelet, men hur stor vet man inte riktigt än. Ska jag vara ärlig så visste jag inte ens att detta spelmoment ens existerade innan jag bestämde mig för att skriva denna artikeln. Absolut inget ont i det dock, bara det inte tar upp för stor plats så att rollspelandet tar skada utav det.

Tillskillnad från andra singleplayer-baserade spel som Uncharted och Assassins Creed verkar multiplayer-delen i RAGE tillföra både orginalitet och djup. Två multiplayer-lägen kommer man att  kunna spela och den ena är Combat Rally. Det intressanta här är att dom har valt att inte ha ett FPS-deathmatch läge som man skulle ha trott, utan istället kommer sex personer slåss i en arena med varsitt fordon alá Twisted Metal, detta är något jag absolut kan se mig spela med mina vänner. Legends of the Wasteland är det andra läget man kommer kunna spela, vilket är Co-op(fps). Det speciella med detta är att uppdragen man utför är baserat på historier som man kommer få höra i singleplayer-kampanjen.

Spelet släpps som sagt den 7 Oktober till PC, Xbox 360 och PS3. Det kommer tydligen att även släppas till MacOSX, men inget releasedatum är bekräftat än. Äger du en iPhone kan du ladda ner RAGE via Appstore. Detta är en liten railshooter för dom som inte orkar vänta på hela spelet och vill ha lite försmak på vad som ska komma skall. Har du ännu inte fått nog utav RAGE-världen så har dom även släppt en novell.

Känner ni er inte tillräckligt peppade efter vad ni läst så har jag lagt upp en trailer samt 8 minuter gameplay här nedanför :)