Veckans speltriss v.37 – Ljus

Nu när jag är hemma igen får jag äntligen ta tag i speltrissen på nytt! EmmyZs tema denna vecka är Ljus och här kommer tre bilder ur spel där ljus är en viktig del av spelmekaniken.

Att inte ha med Alan Wake här vore bara dumt, eftersom ficklampan är det främsta vapen han har i kampen för att rädda sin fru och sin egen psykiska hälsa.

I det gamla härliga äventyrsspelet Shadowgate till NES är det oerhört viktigt att alltid ha tända facklor med sig. Om facklan slocknar blir det mörkt och du dör helt enkelt, tydligen genom att ramla ner i ett hål.

Doom 3 är sist ut för den här gången, och även här är ficklampan väldigt viktig. Men du kan inte ha både ficklampan framme och skjuta samtidigt, så du får helt enkelt välja att skjuta i blindo eller se det som just ska till att tugga av dig ansiktet