“Hejsan kompis, ska vi kasta kottar i skogen?”

hugo

Varje morgon på högstadiet gick jag upp lite extra tidigt på skoldagarna. Varför då, undrar du. Jo, jag tittade nämligen på barnprogrammen på TV4. Jag var ju alldeles för gammal för de programsnuttar som visades, men det var inte heller det som lockade.

Det var nämligen tv-spelen jag ville se. Varje morgon såg jag någon som uppenbarligen var helt utan gamerskillz kasta kottar i skogen med Hugo och gång efter annan misslyckas med att rädda Hugolina och barnen från den onda häxan. Det var ju helt fantastiskt att man bara kunde ringa in och få spela spel inför hela svenska folket (såklart alla tittade!) med telefonen som handkontroll. Det var ett tekniskt under, och jag tänkte att det måste vara framtiden för tv-spelen.

Att spelen som Hugo och Rummel & Rabalder var så urbota dåliga, det var inget jag tänkte på. Man kunde ju styra med telefonen för fan! PÅ TV! Och inte nog med det, man kunde vinna gigantiska geléråttor. Vad skulle dietisterna nu för tiden säga om att tv uppmanade barn att spela tv-spel och äta kilovis med socker?

Jag fick tyvärr aldrig chansen att spela själv, även om jag fick lov att ringa in några gånger. Därför vill jag se om någon av våra läsare kanske fick spela. I så fall skulle jag gärna vilja veta om det var så oerhört svårstyrt som det verkade, eller om de rika kidsen som fick ringa in så många gånger de ville helt enkelt var jäkligt dåliga?