5 December – Årets bästa story

os

Vi gjorde det förra året, och det vore ruttet ifall vi inte gjorde det iår igen! Nästan varje dag fram till nyår kommer vi i samarbete med Sveriges vassaste spelbloggar och Spelkriget.se som värd att plocka ut årets bästa spel i diverse kategorier. Vi på Kraid kommer inte att bara ha en kategorivinnare, utan de skribenter inom bloggen som vill, kommer att få förmedla sin åsikt. När vi väl börjar räkna ner till Årets bästa spel kommer vi dock att ha en vinnare per dag. Klicka på Läs mer för att ta det av dagens vinnare!

Årets bästa story

PORTAL 2 // När jag spelat igenom första Portal var en av mina första tankar att det omöjligt kunde komma en regelrätt uppföljare, storymässigt. GLaDOS var ju död, Aperture krossat, Chell fri. Dessutom var allt gjort nu. Fler testkamrar och mer GLaDOS skulle inte vara roligt. Oj så fel jag hade! Det tog inte två minuter av Portal 2 innan jag skrattade högt. Uppföljaren bjuder på mer fantastisk humor och fler helt fantastiska karaktärer. Och ibland behövs inte mer än så för att en story ska vara helt magnifik. // Linus Svensson

GEARS OF WAR 3 // EPICs lilla skötebarn Gears of War är en serie man oftast inte förknippar med någon form av djup. Alls. Överbrutala vapen, biceps större än mina lår och en attityd hårdare än sten är det som har medfört att Gears of War idag är en av de populäraste spelserierna på Xbox 360. I den tredje delen avslutas allt som föregående spel byggt upp, och det med bravur. Vid vissa tillfällen sitter man med gråten i halsen och i andra med en massiv gåshud. Gears of War 3 är det spel som bevisar att det faktiskt existerar en gnutta mjukhet under all stenhård muskulatur på den manligaste mannen av oss alla, Marcus Fenix. // Henrik Häägg

DEUS EX HUMAN REVOLUTION // Sci-fi i en inte allt för avlägsen framtid är skitcoolt! Jag menar hur grymma är inte Blade Runner eller Sunshine? Årets bästa story för mig blir Deus Ex, dels på grund av hur mycket jag älskar det första spelet i serien, som enligt mig har en tätare och bättre story. Dock är det någonting med, transhumanism, onda internationella jätteföretag och filosofiska dilemman som får mig lite våt i brallan. // Niklas Sintorn

Övriga åsikter // Chris Jonasson Gears of War 3 // Marcus Olsson Deus Ex Human Revolution // Joel Persson The Elder Scrolls Skyrim // Niclas De Faire Portal 2